REALOV PORAZ

Incident! Odbio se rukovati s Pepom te ga gađao bocom

30.07.2014 u 09:55

Bionic
Reading

Tenzije između nogometaša Real Madrida i Rome počele su i prije no što je lopta krenula s centra na njihovoj utakmici u Dallasu u sklopu International Champions Cupa...

Malijski veznjak Seydou Keita, koji je ovo ljeto pojačao Romu, odbio se prije početka utakmice rukovati s Realovim braničem Pepeom. Rukovao se sa Sergijem Ramosom, pa izmaknuo ruku Pepeu, da bi se potom normalno dalje pozdravio sa svim ostalim igračima europskog prvaka.

No, nije stalo samo na tome. Kad je završilo rukovanje, Keita je otvorenom bocom vode pogodio Pepea! Iker Casillas, Xabi Alonso i Fabio Coentrao su krenuli u raspravu s Malijcem, a situacija se nakon nekoliko sekundi napokon primirila.

Pozadina Keitina bijesa leži još u 2011. godini kada je bio član Barcelone. Optužio je tada prgavog Portugalca da ga je tijekom jednog ''el clasica'' nazvao majmunom. Navodni Pepeov rasizam ostao je nekažnjen, ali Keita ga očito nije zaboravio.

Inače, nogometaši Rome pobijedili su europskog prvaka Real Madrid s 1-0 u 2. kolu skupine A. Jedini je strijelac tijekom dvoboja u Dallasu bio legendarni Francesco Totti koji je u 58. minuti pospremio u mrežu loptu koju mu je dodao Alessandro Florenzi.

Real Madrid je bolje počeo utakmicu i imao je prilika, ali nije ih uspio iskoristiti za što je na koncu kažnjen. Posebno je opasan u dresu španjolskog velikana bio Gareth Bale koji je odlično surađivao s našim Lukom Modrićem. Hrvatski reprezentativac je zaigrao od starta utakmice i ostao na terenu do 73. minute, a društvo su mu u veznom redu pravili Xabi Alonso i Asier Illarramendi. Treba istaknuti da je Real igrao u ''šarenom'' sastavu, bez zvijezda poput Ronalda, Benzeme i Di Marije, kao i bez novih pojačanja Kroosa i Rodrigueza.

Incident na utakmici u SAD-u


Podsjetimo, Real je u 1. kolu poražen od Intera nakon izvođenja jedanaesteraca, tako da nakon dva kola više nema šanse za plasman u finale u koje će samo pobjednik skupine.

A na čelu je trenutno Manchester United koji je u 2. kolu u Landoveru svladao Inter boljim izvođenjem penala, nakon što je osnovnih 90 minuta završeno rezultatom 0-0. Za United su s bijele točke pogađali Young, Hernandez, Cleverley, Kagawa i Fletcher, dok su za ''nerazzurre'' precizni bili samo Guarin, M'Vila i Taider. U sastavu Intera nije bilo našeg Matea Kovačića, a vrijedi istaknuti da je protiv bivšeg kluba zaigrao donedavni kapetan Manchester Uniteda Nemanja Vidić.