junak osasune

Impresivnim učinkom Ante Budimir iskazao se kao spasitelj španjolskog kluba, a u takvoj formi treba ga i izbornik Zlatko Dalić

15.02.2021 u 08:37

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac i napadač Osasune, 29-godišnji Ante Budimir, ponovno je bio junak svoje momčadi. Tri minute nakon što je ušao u okršaju protiv Levantea, Budimir je zabio pobjednički gol.

Trener španjolskog nogometnog prvoligaša Osasune Jagoba Arrasate rekao je u nedjelju navečer kako je hrvatski reprezentativac Ante Budimir (29) u sjajnoj formi jer je zabio četiri gola u posljednje tri utakmice u španjolskom nogometnom prvenstvu.

Osim što je zabio četiri gola, još je impresivni podatak da je tim golovima osigurao devet bodova svojoj momčadi. Protiv Levantea (1.0) i Eibara (2:1) zabio je po jedan, i to pobjedničke golove, dok je protiv Granade (3:1) zabio prva dva gola na utakmici.

'Ide ga gol, a to se jako teško postiže. Moramo iskoristiti ovakvu njegovu formu', izjavio je Arrasate na konferenciji za medije poslije gostujuće pobjede od 1:0 nad Levanteom.

Budimir je ušao u igru u 71. minuti, a tri minute kasnije zabio je pobjednički gol.

'Kada je ušao Budimir bio se osjećao umor i bilo je prostora kojeg je iskoristio. On se nalazi u sjajnoj formi, vidjet ćemo hoće li nastaviti zabijati ovako', rekao je Arrasate.

Hrvatski golgeter je ove sezone u 17 utakmica zabio sedam golova za Osasunu, od čega šest u prvenstvu i jedan u kupu.

Posljednjim golovima izvukao je 'crvene' iz Pamplone iz zone ispadanja te ih pogurao do 12. mjesta među 20 klubova Primere.

Prošli vikend je izjavio kako razmišlja 'utakmicu po utakmicu' te da je sretan zbog golova i bodova koje je počela osvajati Osasuna.

Momčad je u posljednje četiri utakmice upisala tri pobjede. Do tada je imala samo jednu pobjedu u prvenstvu ostvarenu u listopadu.

Naravno, Budimirova odlična forma jako može veseliti i izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića, koji ga je prvi put u reprezentativni kadar pozvao prošle jeseni, u utakmicama Lige nacija i prijateljskim ogledima.

Sudjelovao je Budimir u četiri dvoboja, a u okršaju protiv Turske (3:3), zabio je i svoj prvijenac u hrvatskom dresu.

Reprezentaciju već u ožujku čekaju prve kvalifikacijske utakmice za odlazak na SP, a suparnici našima su 24. ožujka nogometaši Slovenije, a tri dana kasnije, 27. ožujka, i reprezentativci Cipra.