dosta mu je svega

Jürgen Klopp donio je možda i najtežu odluku u svojoj trenerskoj karijeri; u Liverpoolu će poludjeti, ali ovo je najbolje rješenje za sve

15.02.2021 u 08:00

Bionic
Reading

Već se neko vrijeme na Anfieldu nešto opasno 'kuha'. Trener Liverpoola Jürgen Klopp konstantno pokušava čelnike kluba upozoriti na probleme u kojima bi se 'redsi' mogli naći na kraju ove sezone, ali do sada nije bilo konkretnog odgovora. Zato se njemački stručnjak odlučio povući drastičan potez koji će uzdrmati temelje Anfielda. Dojam je kako mu je dosta svega...

Za Liverpool je sezona takva kakva je, puno lošija od očekivani. Realnost je surova, teško da će 'redsi' ovako desetkovani ozljedama obraniti naslov prvaka, a pitanje je i koliko mogu u Ligi prvaka gdje ih u osmini finala čeka Red Bull Salzburg.

U engleskom prvenstvu je momčad Jürgen Kloppa povezala tri poraza, od toga dva na svom Anfieldu, a to je sve dodatno potreslo ionako uzdrmanu ekipu 'redsa'.

Engleski mediji sada tvrde kako je Klopp nakon svega definitivno odlučio kako će na kraju sezone raskinuti ugovor koji mu traje do kraja lipnja 2024. godine te napustiti klupu Liverpoola!

Njemački trener našao se u gotovo bezizlaznoj situaciji nakon brojnih ozljeda, pokušava 'pokrpati' momčad kako zna i umije, no ljutit je na čelnike kluba koji nisu bili spremni ispuniti neke njegove osnovne zahtjeve u ljetnom prijelaznom roku. Tako je sada u zimskom roku kupio Daviesa i Kabaka, ali u alarmantnoj situaciji kada je ostao na samo jednom zdravom stoperu. Uz sve to je pitanje koliko su spomenuta dvojica 'materijal' za Liverpool...

No, Kloppa ljuti činjenica da je na sve ovo upozoravao puno ranije, ali nitko ga nije slušao. A stanje će na ljeto biti još i katastrofalnije - Wijnaldum odlazi u Barcelonu, klub napušta i Matip, vrlo vjerojatno i Origi te još nekoliko igrača.

Klopp je predvidio kako će mu u ljetnom prijelaznom roku trebati najmanje tri zvučna pojačanja, prije svega iskusni defenzivac koji može igrati na više pozicija u obrani te jedan ili dva kvalitetna veznjaka. Ima i svoju listu želja s konkretnim imenima, a čelnici kluba već su upoznati s tim planovima. No, konkretnog odgovora nema... I to već neko duže vrijeme pa je taj ignorantski pristup jako razljutilo i razočaralo Kloppa.

  • +7
Liverpool - Manchester United, Premiership, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: Paul Ellis / POOL

Izvori bliski njemačkom treneru tvrde kako će na kraju sezone, bez obzira kako ona završila, Jürgen Klopp sigurno napustiti Liverpool! Ionako ga već neko vrijeme 'žulja' ponuda Njemačkog nogometnog saveza, poziv da preuzme 'elf' nakon Eura 2021. i dalje je važeća.

Aktualni njemački izbornik Joachim Löw vrlo vjerojatno odlazi i Njemačka će borbu za plasman na SP 2022. nakon EP-a nastaviti s novim izbornikom. Svi su uvjereni kako će to biti baš Jürgen Klopp jer u Liverpoolu više jednostavno nema motiva, ali ni prostora za napredak. Imao onih koji su uvjereni kako je Klopp već donio možda i najtežu odluku u svojoj trenerskoj karijeri, Da, u Liverpoolu će poludjeti, ali ovo je najbolje rješenje za sve...