RUŠE SE REKORDI

Impresivan pothvat navijača Hajduka: Svakog dana u splitski klub učlani se 1.500 ljudi!

11.01.2022 u 11:54

Bionic
Reading

Splitski Hajduk od početka ove godine, u stanci od natjecanja, ruši rekorde: u samo desetak dana u klub se učlanilo već 17 tisuća navijača, nikad više u tako kratkom vremenu. Udruga Naš Hajduk (NH), drugi najveći dioničar kluba, objavila je kao cilj preteći rekordnu 2016. godinu, kada je zabilježeno oko 44 tisuće članova

Naš Hajduk je na tradicionalnom susretu s novinarima sumirao dosadašnje rezultate rada: sami članovi su od 2011. godine do danas na ime članarina klubu uplatili ukupno 22 milijuna kuna, a od donacija - kojima se prikupljaju sredstva za otplatu dionica kluba - lani je prikupljeno 5 milijuna kuna, ukupno 18 milijuna kuna.

U prošloj godini udruga je u ime članova kupila još 10 tisuća dionica u vlasništvu tvrtke 'Konstruktor u stečaju', dok je isti broj dionica dobila kao donaciju od tvrtke 'Studenac', pa je njen vlasnički udio u Hajduku dodatno narastao na 28,26 posto. 'Podebljan' je kontrolni paket i zacementiran status Hajduka kao kluba svojih članova i navijača.

'Nakon našeg angažmana na skupštinama kluba postigli smo da Hajduk napokon dobije višečlanu upravu, predstavljena je i dugoročna strategija kluba, a same skupštine ubuduće se održavaju dva puta godišnje zbog još veće transparentnosti i informiranosti članova i navijača', rekao je predsjednik NH Toni Baletić.

Prije nekoliko mjeseci osnovana je 'Hajdučka zajednica', sastavljena od niza uspješnih poslovnih ljudi, kao savjetodavno tijelo koje ima i pripremnu ulogu za ulazak u Nadzorni odbor Hajduka. Izbori za Nadzorni odbor po redovnom četverogodišnjem ritmu održat će se ovog ljeta, kada će svi glasovi kluba moći birati među ponuđenim kandidatima.

Ukoliko epidemijske mjere dopuste, koncem siječnja održat će se i tradicionalna 'ćakula', na kojoj vodstvo kluba iza zatvorenih vrata satima razgovara sa svim zainteresiranim članovima.

Dok se nestrpljivo čeka prva utakmica nastavka sezone, glavna zabava navijača u Dalmaciji jest praćenje potencijalnih dolazaka igračkih pojačanja i svakodnevna provjera brojača članova Hajduka (https://hajduk.hr/klub/clanstvo ). Rezultat je zasad impresivan, otprilike tisuću i pol ljdui svakog dana potvrdi vjernost klubu…