jedino logično

Imao je ugovor na još tri godine, ali loši rezultati Kingsa i ogroman propust kada je u pitanju Luka Dončić, koštali su Vladu Divca važne funkcije

15.08.2020 u 10:24

Bionic
Reading

Vlade Divac nije više generalni menadžer Sacramento Kingsa, podnio je ostavku nakon što se ta momčad nije uspjela plasirati u doigravanje NBA, objavljeno je na službenim stranicama kluba.

Divac (52), koji je glavni mendažer Kingsa od 2015. i koji je u travnu 2019. potpisao produljenje ugovora na još četiri godine, igrao je u dresu Sacramenta od 1998. do 2004.

Kings, koji su regularni dio sezone završili s omjerom 31-41 imenovali su Joea Dumarsa, izvršnog potpredsjednika kluba i dvostrukog NBA prvaka s Detroit Pistonsima, Divčevom zamjenom.

'Ovo je bila teška odluka, ali vjerujemo da je ovo najbolji put prema naprijed dok radimo na stvaranju pobjedničke momčadi koju naši odani navijači zaslužuju', izjavio je vlasnik Kingsa Vivek Ranadivé.

'Zahvalni smo Vladi na njegovom vodstvu, predanosti i teškom radu kojeg je obavljao na i izvan terena. On će uvijek biti dio obitelji Kingsa', dodao je.

Osim što Kingsi nisu imali rezultat, u klubu su sigurno razočarani i činjenicom da ovaj srpski košarkaški velikan nije prepoznao potencijal Slovenca Luke Dončića, propustivši da ga izaberu kao 2. pick na NBA draftu.