upleo se bivši hajdukovac

Ima li Nenad Bjelica razloga za zabrinutost? Dinamo ostaje i bez drugog planiranog pojačanja...

01.07.2019 u 14:48

Bionic
Reading

Ovakav početak prijelaznog roka na Maksimiru zasigurno nisu očekivali. Umjesto da se igrači koji su 'modrima' zanimljivi doslovno 'trgaju' za ugovor, oni zaobilaze redove hrvatskog prvaka

Prije samo nekoliko dana trener Dinama Nenad Bjelica doživio je neugodan i neočekivan udarac. Naime, praktički je sve bilo dogovoreno oko dolaska reprezentativca BiH Eldara Ćivića (23) u Dinamo, možda su već bili tiskani 'modri' dresovi s njegovim prezimenom na leđima, no... Nešto je u poslu između Ćivića, praške Sparte i Dinama 'zapelo', te je lijevi bek - na čijem je dovođenju insistirao Nenad Bjelica - odlučio potpisati za mađarski Ferencvaroš!

Nakon svega, Dinamov trener nije skrivao nezadovoljstvom takvim raspletom...

'Jasno je da sam nezadovoljan što je tako ispalo!', kratko je komentirao Bjelica svoj prvi ovoljetni neuspjeh.

No, čini se kako bi mu se priča s Ćivićem mogla ponoviti. Jer praktički je sve bilo dogovoreno s hrvatskim U-21 reprezentativcem i članom Lokomotive Lukom Ivanušecom (20). Iza njega je sjajna sezona, jasno je kako su ga u Dinamu već odavno 'snimili' i sve je 'mirisalo' na to kako će Ivanušec - zdravom logikom - krenuti put 'starijeg brata', u redove 'modrih'.

'Interni' dogovor Dinama i Lokomotive vrti se na oko dva i pol milijuna eura odštete za ovog nadarenog veznjaka pred kojim je sjajna karijera, ali sada se u priču iznenada uključila i 'treća strana'. Interes za ivanušeca iskazao je grčki PAOK koji je 'lokosima' za njega ponudi više od Dinama, okruglo tri milijuna eura!

  • +9
Hrvatski Telekom Prva Liga, 32. kolo, GNK Dinamo - NK Lokomotiva Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Priči tu nije kraj, jer kako su Grci uopće doznali za njega? Hm, sve će vam biti jasnije kad vam otkrijemo kako je sportski direktor PAOK-a bivši sportski direktor Hajduka, Portugalac Mario Branco. Eh, da. Sad će bivši hajdukovac pomrsiti račune Dinamu!

A što na sve kažu u Lokomotivi? Za sada ništa, samo prikupljaju ponude jer svima je jasno kako ovo nije posljednja cijena za Ivanušeca, vrijedi on puno više jer prije nekog vremena je navodno engleski drugoligaš Brentford bio spreman za njega platiti 6,5 milijuna eura. No, ovu informaciju treba uzeti sa zadrškom iako je sigurno da su ga bili spremni 'masno' platiti. U sljedećim danima cijena Luke Ivanušeca samo će rasti, a 'lokosima' se smiješi sjajna zarada.

Dinamo? Za sada je 'na čekanju', no pitanje je koliko su 'modri' uopće dati za njega, u utrku s europskim klubovima sigurno neće ulaziti, toliki novac ipak neće dati za igrača iz Hrvatski Telekom Prve lige, koji uz sve to igra za 'bratski/sestrinski' klub...

  • +11
Hrvatski Telekom Prva liga, 23. kolo, NK Lokomotiva - GNK Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL