TUŽNA PRIČA

Igrača 'naguzio' provokator s tribine

01.11.2010 u 18:44

Bionic
Reading

Brazilski nogometni branič Richarylson, osim neupitnim nogometnim vrijednostima, pažnju tamošnje javnosti privlači i svojom spolnom orijentacijom. Dugačka priča tijekom vikenda je dobila novu epizodu

Richarylson se spremao izvesti korner kada je s tribina došao nepozvani gost i napao ga s leđa. Nije ga imao namjeru ozlijediti, već osramotiti, jer Ricky, kako ga zovu njegovi navijači, je homoseksualac.

Još prije pet godina, kada je imao 23, u jednoj TV emisiji predsjednik Palmeirasa je osjetio potrebu javno reći da ga ne zanima tada perspektivni branič.

'Skoro smo ga doveli, ali sada više nismo zainteresirani. Nikada homoseksualac neće zaigrati za naš klub', rekao je nakon što je javnost počela brujati o plesu kojim je Richarylson proslavio gol.

Sve je otišlo do suda, no Richarylson je doživio poraz.

'Nogomet je muževna, srčana igra, a ne homoseksualna, i Fifa bi takvim igračima trebala zabraniti nastupe', obrazložio je svoju odluku sudac odbivši Rickyjevu tužbu kao neosnovanu.

Čovjek je nastavio igrati i nakon dvije godine proglašen je drugim najboljim igračem lige, iza Thiaga Nevesa. Još uvijek igra za Sao Paulo, a upisao je i dva nastupa za reprezentaciju. Javnost je još uvijek negativno nastrojena prema njemu, ali veliki Fluminense je danas izrazio želju za njegovim dovođenjem.

Ako postane ljubimac njegovih navijača i preokrene tu priču na svoju stranu, primjerice ako odluči famozni derbi Flu-Fla, možda ostane upamćen kao igrač koji je Brazilu puno dao i na nogometnom i na ljudskom planu.

Prema komentarima ispod videa vidljivo je da je igrač još uvijek predmet sprdnje