milan slavi hrvate

Iako je zabio još jedan prekrasan gol u pobjedi Milana, Ante Rebić sigurno se nije nadao ovakvim riječima trenera Piolija

18.04.2021 u 17:05

Bionic
Reading

Nogometaši Milana upisali su i drugu uzastopnu pobjedu u Serie A. Ove nedjelje momčad Stefana Piolija slavila je 2:1 protiv Genoe, a baš kao i u prošlom kolu, vodeći gol za Milan zabio je hrvatski reprezentativac Ante Rebić

Nakon nove pobjede Milana osjetilo se veliko olakšanje kod trenera Stefana Piolija. Njegova je momčad ove nedjelje pobijedila Genou 2:1, u utakmici u kojoj su nastupila i četiri hrvatska nogometaša, Ante Rebić i Mario Mandžukić u domaćim redovima, te Milan Badelj i Marko Pjaca za Genou.

Jedan od njih, a to je Ante Rebić istaknuo se golom. Doduše, i Mario Mandžukić imao je prste kod drugog gola svoje momčadi, jer Scamacca je postigao autogol nakon što mu je Mandžukić zasmetao u skoku.

'Znali smo kakav nas posao očekuje, ali i kakve protivnike imamo do kraja. Dosad smo izgubili previše bodova, pa smo bili pod velikim pritiskom. Mogli smo utakmicu riješiti već u prvom poluvremenu, međutim najvažnije je da je momčad na travnjaku pokazala veliku želju i karakter', pohvalio je Pioli igrače, a onda se posebno osvrnuo na nastup Ante Rebića, koji je zabio još jedan prekrasan gol.

Hrvatski reprezentativac je pogodio lijevom nogom s ruba kaznenog prostora u suprotni kut vratara Genoe, a bio je to njegov sedmi gol ove sezone.

'Protivnici su nas više zatvarali po lijevoj strani, pa smo mi više igrali po desnoj. Tada znamo da Rebić više dolazi na poziciju drugog napadača nego krilnog napadača. To je njegova klasa, a koja nam itekako koristi. On nam daje dubinu jer ima puno kvalitete. Pogodak koji je postigao tehnički je zahtjevan i odrađen je na fenomenalan način'.

Iako je za igrače Milana do kraja prvenstva ostalo još sedam utakmica, čini se da su igrači Stefana Piolija, skupa s trenerom, digli ruke od utrke za naslov prvaka. Bila je to prva domaća pobjeda Milana od veljače.

Naime, Milan za vodećim Interom, koji ima i utakmicu manje, zaostaje osam bodova.

'Već tri ili četiri kola nismo u borbi za 'scudetto', Inter je uzeo previše bodova. Bilo bi iznimno kada bi se Milan vratio u Ligu prvaka. Treća smo najmlađa momčad u Europi, ni jedna tako mlada momčad nije iznad desetog mjesta. Moramo ponovno stisnuti zube i kući donijeti toliko željeni plasman u Ligu prvaka. Ali imamo težak posao, jer čekaju nas protivnici poput Juvea, Atalante, Napolija i Lazija. Sve će to biti teške utakmice, počevši od srijede protiv Sassuola. A ako me sada pustite kući, ići ću se pripremati za tu utakmicu', uz smijeh poručio je Pioli novinarima nakon utakmice.