a baš je simpa taj marcelo

Iako je prije dva tjedna s Realom digao pehar Lige prvaka, Kraljevi su ga se odrekli; sada je doživio možda još i veće poniženje

11.06.2022 u 08:46

Bionic
Reading

Pariško finale donijelo je radost svim navijačima Reala, nakon pobjede 1:0 nad Liverpoolom i novog naslova u Ligi prvaka. Marcelo je imao čast preuzeti pehar, ali duboko u sebi bio je tužan

S kapetanskom trakom oko ruke, Marcelo je preuzeo pehar pobjednika Lige prvaka, odnosno svoj 25. trofej kao igrača Reala.

Znao je već tada da mu Kraljevi neće produžiti ugovor, što mu je bilo prvo veliko razočarenje, jer godinama je smatran jednim od najboljih lijevih bekova svoje generacije, a što potvrđuje i podatak da je čak 15 godina nosio Realov dres.

'Napustiti Real s osvajanjem Lige prvaka i kao igrač s najviše trofeja u povijesti kluba je za mene nevjerojatna sreća. Tužan sam što idem. Godinama sam bio dio kluba, moja je obitelj zbog toga jako ponosna', rekao je tada Marcelo, te nastavio.

'Tako smo odlučili. Napravio sam sve što sam mogao za klub. Ono o čemu smo pričali ostaje privatna stvari. Htio sam ovdje ostati cijeli život, ali jasno je da se to ne može. Odlazim s Ligom prvaka. Igrao sam na visokom nivou'.

'Treba se zabavljati u finalima, polufinalima, na treninzima. Stvari idu brzo. I sada ću imati 15-ak dana odmor'.

Tih 15-tak dana, na njegovu žalost, moglo bi se produžiti. Jer sada je doživio još jedan udarac.

Naime, iako je još uvijek u godinama koje mu ne bi smjele predstavljati problem, jer recimo Luka Modrić je dvije godine stariji, a Portugalac Pepe čak pet, a i dalje igraju na vrhunskom nivou, čini se da su Marcela godine ipak dostigle.

Zašto? Zato što je bio ponuđen dvama klubovima, Olympiqueu iz Marseillea i Fenerbahčeu, a oba su se zahvalila i odbila Brazilca. A nisu to klubovi iz najvišeg razreda europskog nogometa.

Zar je moguće da nije dovoljno dobar ni za njih?

  • +13
Real Madrid osvajač je Lige prvaka u sezoni 2021/22 Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL
  • +91
Finale Lige prvaka: Liverpool - Real Madrid Izvor: EPA / Autor: YOAN VALAT