skidamo kapu

Mi se divimo Modrićevim izvedbama, ali postoji 'fanatik' koji s 39 godina na leđima trči brže i od 15-tak godina mlađih igrača

10.06.2022 u 17:12

Bionic
Reading

Portugalska nogometna reprezentacija u četvrtak je u sklopu Lige nacija u Lisabonu pobijedila Češku 2:0, te nakon tri odigrane utakmice vodi u skupini 2 sa sedam bodova

Golove za domaćine zabijali su João Cancelo (33') i Gonçalo Guedes (38'), pa je praktički već nakon prvog poluvremena bilo riješeno pitanje pobjednika.

Nije ni čudno, s obzirom na to koliko reprezentacija koju vodi Fernando Santos ima iskusnih igrača. Međutim, u oko upadaju i godine pojedinih od njih.

Naravno, osim najveće zvijezde Cristiana Ronalda, koji ima već 37 godina, na terenu se je našao još stariji - 39 godišnji branič Pepe, poznat po svojim odlučnim i beskompromisnim startovima.

A ono što posebno impresionira jest njegova brzina. Kamere su ga 'uhvatile' u 60. minuti u jednom sprintu, iz kaznenog prostora Češke, krenuo je u lov na Hložeka. I iako je bio desetak metara iza njega, pred portugalskim 16-ercem ga je dostigao.

A tih 70-tak metara pretrčao je za manje od deset sekundi.

I sada kada vidimo Pepea kako igra u 40. godini, možemo se ponadati da će i naš Luka Modrić (u rujnu će napuniti 37 godina), kojem se također divi nogometni svijet, igrati u istom ritmu još barem dvije, tri sezone.

Inače, njih su dvojica svojevremeno igrali zajedno u Realu. Luka je naravno, i dalje igrač Kraljevskog kluba, dok se Pepe prvo skrasio u Bešiktašu, a sada je već tri i pol sezone igrač Porta, s kojim je ove sezone osvojio dvostruku krunu.