'osjetljiv' na hrvate

Podigao je pehar kao kapetan i najtrofejniji igrač Realove povijesti, ali duboko u sebi bio je tužan: Htio sam ovdje ostati cijeli život

29.05.2022 u 09:40

Bionic
Reading

Iako je dvije godine mlađi od našeg Luke Modrića, 34-godišnji Marcelo nije dobio novi ugovor s Realom, već se pakira i napušta svlačionicu Santiago Bernabeua. Naravno, nije mu lako jer u njoj je proveo 15 sezona

Nemilosrdan je taj život nogometaša, profesionalaca. Iako je u subotu, s kapetanskom trakom oko ruke, preuzeo pehar pobjednika Lige prvaka, odnosno svoj 25. trofej kao igrača Reala, Brazilac Marcelo osjetio je i veliku prazninu.

Naime, svjestan je da mu je to bio zadnjih pehar u Kraljevskom klubu, jer novi ugovor nije dobio.

>> Ovo je još jedan dokaz da Real ne poštuje svoje legende; 15 godina vjernosti ništa ne znači, a Brazilac je svjestan toga...

'Napustiti Real s osvajanjem Lige prvaka i kao igrač s najviše trofeja u povijesti kluba je za mene nevjerojatna sreća. Tužan sam što idem. Godinama sam bio dio kluba, moja je obitelj zbog toga jako ponosna', rekao je Marcelo.

'Tako smo odlučili. Napravio sam sve što sam mogao za klub. Ono o čemu smo pričali ostaje privatna stvari. Htio sam ovdje ostati cijeli život, ali jasno je da se to ne može. Odlazim s Ligom prvaka. Igrao sam na visokom nivou'.

'Nadam se da ću se dobro zabaviti ispijajući pivo. Treba se zabavljati u finalima, polufinalima, na treninzima. Stvari idu brzo. I sada ću imati 15-ak dana odmor', rekao je Brazilac, koji je posebno 'osjetljiv' bio na hrvatske suigrače.

Jer nije mu bilo teško 'potegnuti' iz Madrida do Zagreba kako bi uveličao Modrićevu promociju knjige, a bio je i gost na svadbi Matea Kovačića.

  • +13
Real Madrid osvajač je Lige prvaka u sezoni 2021/22 Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL