danska legenda

Dan uoči svog drugog 'rođendana' Christian Eriksen o srčanom udaru i porazu u Rusiji, a ove riječi o Luki Modriću govore sve...

11.06.2022 u 07:36

Bionic
Reading

Kapetan danske nogometne reprezentacije, 30-godišnji Christian Eriksen, kojeg su prošle godine jedna održali na životu, ali se on hrabro suočio s problemima, uložio puno truda i vratio se na nogometne terene, zbog čega je stekao status legende, ne samo u Danskoj već i puno šire, biranim je riječima govorio o Luki Modriću

Hrvatska je u petak slavila u Kopenhagenu te na parken stadionu svladala dansku 1:0. Preokret u igri Dalićeve momčadi uslijedio je u drugom poluvremenu, kada su se na terenu 'ukazali' Luka Modrić i Mateo Kovačić.

Naravno, nepotrebno je riječ da je 36-godišnji kapetan ipak bio taj koji je donio prevagu.

A s kakvim se resepktom doživljava Modrić i njegovo umijeće, potvrđuju riječi danskog junaka Christiana Eriksena.

>> [FOTO] Opet se vidjelo koliko je Hrvatska ovisna o Luki Modriću; s kapetanom u sastavu stigla je i pobjeda kod odlične Danske

'Bila je ovo teška, izjednačena utakmica. Imali smo u prvom poluvremenu nekoliko šansi za pogodak, u drugom puno manje, a onda je Hrvatska zabila gol, i to u najgorem trenutku za nas', rekao je Eriksen za Novu TV pa priznao:

'Modrić je poseban igrač. Na papiru ima 36 godina, ali to ne izgleda tako na terenu. Uživaš igrati protiv njega, a posebno s njim. Što se tiče promjena na poluvremenu, Hrvatska nije puno toga kreirala u drugom poluvremenu'.

Eriksen i dalje pamti poraz od Hrvatske u osmini finala Svjetskog prvenstva 2018. godine.

'Naravno. To mi je još uvijek u mislima, ali nije toliko do utakmice, koliko do vratara koji je obranio jedanaesterac', rekao je danski veznjak.

12. lipnja bit će točno godina dana otkad je Eriksen doživio srčani udar upravo na ovom stadionu u Kopenhagenu.

'Bila je to lavina emocija. Već sam odigrao nekoliko utakmica ovdje. Odlično je vratiti se. Sretan sam što igram i što sam zdrav', zaključio je Christian Eriksen.

  • +36
Danska - Hrvatska (3. kolo Lige nacija) Izvor: EPA / Autor: Liselotte Sabroe