nije zaslužio ovakav rastanak

Ovo je još jedan dokaz da Real ne poštuje svoje legende; 15 godina vjernosti ništa ne znači, a Brazilac je svjestan toga...

24.05.2022 u 13:10

Bionic
Reading

Jedan od najtrofejnijih Realovih nogometaša, 34-godišnji Brazilac Marcelo, ovog ljeta napušta Santiago Bernabeu. Razočaran, čak i ponižen...

U siječnju 2007. godine Marcelo se preselio iz rodnog Brazila i Fluminensea u madridski Real. I s Kraljevima osvojio četiri Lige prvaka, šest naslova španjolskog prvaka, dva Kupa kralja... Odigrao je 546 utakmica i zabio 38 golova, odnosno dodao 103 asistencije.

Međutim sav taj njegov učinak očito je zaboravljen, jer Brazilac je ove sezone nastupio u tek 18 utakmica, što mu je bio jasan pokazatelj da na njega više ne računaju i da s krajem lipnja može besplatno napustiti klub.

Iako možda nije bio u vrhunskoj formi, što i ne može biti jer nije imao kontinuitet igara, Marcelo je sasvim sigurno još uvijek među boljim lijevim bekovima na svijetu.

I očekivao je veće poštovanje. Istina, nakon odlaska Sergija Ramosa upravo je Marcelo dobio kapetansku vrpcu, ali što mu to vrijedi kada je većinu utakmica počinjao na klupi.

A tako je bilo i uoči ogleda s Betisom, u zadnjoj utakmici LaLige ove sezone.

Tijekom prijenosa u jednom su ga trenutku snimile kamere, a baš je tada šaptao Lucasu Vázquezu kako je razočaran takvim tretmanom.

'Klub mi neće dati novi ugovor. Bio sam je*eni primjer svima', izgovorio je Marcelo.

Doduše, sjetio ga se Carlo Ancelotti te mu je dao priliku u zadnjih 20-ak minuta utakmice, ali samo s namjerom da mu se gledatelji na Santiago Bernabeuu naklone za sve postignuto u Realovom dresu.

Naravno, kod nas ta vijest izaziva pozornost i zbog Modrićeve 'zaljubljenosti' u Realov dres, ali i sporosti uprave Kraljevskog kluba, koja mu još uvijek nije ponudila novi ugovor.

Naime, svi znamo kako su se poigrali Raulom, Ikerom Casillasom, Sergijom Ramosom... A, evo, sada i s Marcelom.