dr. bahtijarević

HT Prva liga u niskom startu: Mislim da se Hrvatska s mnogo optimizma može posvetiti pripremama za nastavak sezone

02.05.2020 u 20:15

Bionic
Reading

Hrvatski Telekom Prva liga i dalje je na čekanju. Naravno, prate se svi savjeti stožera Civilne zaštite, a odluku o nastavku sezone na temelju tih procjena donijeti će i Hrvatski nogometni savez.

Svoje viđenje situacije za Novu TV rekao je, pak, dr. Zoran Bahtijarević, liječnik hrvatske reprezentacije i dopredsjednik Medicinske komisije Uefe.

'Mislim da se Hrvatska s mnogo optimizma može posvetiti pripremama za nastavak sezone. Najveće teškoće imat će zemlje koje su najteže pogođene ovom zarazom. Hrvatska nije među njima, kod nas su brojke male i zato će povratak sigurno biti lakši', rekao je dr. Bahtijarević i nastavio:

'Ako o nogometu govorimo samo kao o igri, onda su šanse da se igrači zaraze minimalne. Nijemci su napravili istraživanje i došli su do zaključka da se igrači u razmaku manjem od jednog metra nalaze tijekom utakmice prosječno samo 18 sekundi. Najdulji takav kontakt jednog igrača trajao je tri minute. Kao što znamo, da bi opasnost od zaraze postojala, takav bi kontakt trebao trajati dulje od 15 minuta'.

Dr. Bahtijarević je dodao:

'Bojimo se svlačionica gdje u zatvorenom prostoru boravi mnogo ljudi. Osim toga, igrači nakon utakmice moraju doći doma i družiti se sa svojim obiteljima. To je potencijalni rizik. O tome moramo misliti u trenutku kada odlučimo krenuti s nogometom'.

Cijeli razgovor s dr. Bahtijarevićem pogledajte OVDJE.