napušta bundesligu

Hrvatskom reprezentativcu propao je transfer u Manchester City, pa će karijeru nastaviti u Serie A

23.08.2022 u 09:59

Bionic
Reading

Prije samo nekoliko dana činilo se kako će lijevi bek hrvatske reprezentacije i njemačkog Stuttgarta Borna Sosa (24) do kraja ovog ljetnog prijelaznog roka završiti u redovima Manchester Cityja. No, Pep Guardiola je ipak odustao od ovog transfera pa će Sosa karijeru nastaviti u Italiji

Navodno je sve bilo dogovoreno, Pep Guardiola je 'bacio oko' na Bornu Sosu (24) za kojeg je vjerovao da je idealno rješenje na poziciji lijevog beka 'građana'. Engleski mediji tvrdili su da će Stuttgart za hrvatskog reprezentativca dobiti čak 30 milijuna eura odštete, ali posao je na kraju - propao.

Stuttgart je ipak tražio previše pa je City za samo 10 milijuna eura iz Anderlechta doveo Španjolca Sergia Gomeza, a Sosa je - izvisio. Zainteresirani su bili West Ham i Roma, no do konačnog dogovora ipak nije došlo.

Ali, Stuttgart Sosu i dalje na sve načine pokušava prodati i zaraditi koji milijun eura, pa se naš reprezentativac okrenuo drugim ponudama. Talijanski i njemački mediji sada tvrde kako je naš reprezentativac sve dogovorio s Atalantom iz Bergama, a čeka se još dogovor klubova.

I tu se ponovno pojavio problem. Stuttgart traži najmanje 20 milijuna eura odštete, dok Atalanta nudi 12 milijuna plus još osam milijuna eura kroz razne bonuse. Razlika u željama je velika, no do kraja prijelaznog roka ostalo je još dovoljno vremena i dojam je da će se klubovi ipak dogovoriti pa će Borna Sosa karijeru najvjerojatnije nastaviti u Serie A.