tko je tu lud?

Chelsea u suludom transferu spašava ManU; najskuplji promašaj u povijesti Old Trafforda odlazi na Stamford Bridge

22.08.2022 u 14:44

Bionic
Reading

Stoper Harry Maguire (29) je u ljeto 2019. godine za čak 90 milijuna eura iz Leicestera stigao u Manchester United. U tom je trenutku Maguire bio najskuplji stoper u povijesti nogometa, na Old Traffordu su od njega očekivali čuda, a on se pretvorio u najskuplji promašaj u klupskoj povijesti

Do završetka ljetnog prijelaznog roka ostalo je još desetak dana, a engleski mediji za sam kraj otkrivaju senzacionalan transfer kojeg pripremaju Chelsea i Manchester United.

Naime, 'bluesi' pokušavaju kupiti kapetana Uniteda i stopera engleske reprezentacije Harryja Maguirea (29)!

Problem? Pa u činjenici da je taj isti Maguire, kapetan Uniteda, svih ovih godina uvjerljivo najslabija karika momčadi i igrač koji konstantno trpi najžešće kritike navijača i analitičara. Realno, od stopera kojeg su 'crveni vragovi' platili čak 90 milijuna eura i u tom ga trenutku učinili najskupljim obrambenim igračem svih vremena, očekivalo se puno puno više.

A on je umjesto 'spasitelja' postao 'ubojica' Uniteda, kiks igrač koji niti u jednom svom nastupu nije opravdao desetke milijuna eura koji su u njega uloženi. I da, pokušavao ga se United riješiti, ali nitko ga nije želio kupiti. Sve do sada...

A Maguire je za United odigrao 146 utakmica u svim natjecanjima, zabio je i sedam golova, ali s 'crvenim vragovima' nije osvojio baš ništa! Nula trofeja! Za nulu od igrača, rekli bi ljutiti navijači Manchester Uniteda. Koliko ga mrze? Pa toliko da su zbog prijetnji smrću neko vrijeme Harry Maguire i njegova obitelj živjeli po policijskom zaštitom.

'Nitko mi ne mora govoriti da nisam bio na razini kvalitete koja se od mene očekuje, ali ja sam jedini igrač Manchester Uniteda kojem su navijači prijetili bombama', pojadao se nedavno Harry Maguire koji je redovito predmet ismijavanja navijača na društvenim mrežama.

  • +7
Brentford - Manchester United, Premiership, 2022/23. Izvor: Profimedia / Autor: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

I sada se, odjednom, ukazao Chelsea kao spasitelj. I nikome nije jasno zašto trener 'bluesa' Thomas Tuchel želi baš Harryja Maguirea! Engleski mediji tvrde da se cijeli posao između Chelseaja i Uniteda 'vrti' oko zamjene nezadovoljnih igrača - Tuchel se želi riješiti Christiana Pulišića, za njega bi uzeo Maguirea i Unitedu platio još najmanje 30 milijuna eura!

Realno, United i Chelsea imaju još deset dana za ovaj dogovor, velike su šanse da će 'crveni vragovi' pristati na ovu ponudu jer će se napokon riješiti najskupljeg promašaja u klupskoj povijesti. Maguire na Old Traffordu neće nikome nedostajati, a Cristiano Ronaldo bi napokon, zbog mira u svlačionici, dobio toliko željenu kapetansku traku. O desecima milijuna eura koje bi Maguireov odlazak 'oslobodio' u klupskom proračunu da i ne govorimo jer njegova tjedna plaća je nevjerojatnih 225.000 eura što godišnje iznosi nešto manje od 12 milijuna eura. Za taj novac United sigurno može dobiti boljeg stopera, svima je to sad jasno.

Navijači Uniteda već su sad u euforiji, a oni Chelseajevi se s pravom pitaju tko je tu lud? Ili Tuchel o Maguireu zna nešto što je svima svih ovih godina promaknulo...

>> Engleska Premier liga na kanalima Arenasport!

Na kanalima Arenasport pratite prijenose svih 380 utakmica u sezoni jer sportskog uzbuđenja sigurno neće nedostajati. Više informacija OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore