KLADITE SE PAMETNO!

Hrvatskoj se otvorio ždrijeb, Fatovićevi izabranici ne bi trebali biti problem

30.07.2013 u 12:07

Bionic
Reading

Hrvatska je nakon SAD-a, Kanade te Južne Afrike savladala i Novi Zeland. Novozelanđani su ekipa kojoj nije mjesto na Svjetskom prvenstvu, što su pokazali i u utakmicama u grupi, tako da nisu stvorili probleme ni našoj reprezentaciji. Više problema stvorili su im suci, sa vrlo čudnim kriterijem, dopuštala se vrlo prljava i agresivna igra Novom Zelandu od strane suca iz Južne Afrike i sutkinje iz SAD-a. Živce su izgubili i Tucak koji je više puta prosvjedovao, kamera ga je uhvatila kako baca bocu punu vode o pod i Sandro Sukno, koji je sa protivničke polovice šutirao na svoj gol, nakon što je jedan nasrtaj protivnika prema njemu prošao bez sankcija.

Kasnije se moglo vidjeti još sličnih udaraca po licu, još jednom na Sukna koji se više nije nervirao nego je uzvraćao istom mjerom. Sve se to događalo u utakmici u kojoj je pobjednik već poznat i prije početka utakmice i moglo je samo dovesti do ozljede naših igrača.

'Mislim da ovo nema nigdje na svijetu u nijednom sportu, treniranje sudaca na olimpijskim prvacima. Ovo je postalo pomalo iritantno, utječe i na naš rezultat, razlika u kvaliteti je ogromna, rezultat je visok, ali ako smo bolji za trideset razlike, onda neka bude trideset, ne treba se nikome ništa poklanjati', rekao je Tucak.

Sukno i Muslim su bili najbolji sa po pet postignutih golova. I dok se od Sukna i očekivalo ovakvo prvenstvo, nezaustavljiv je i poigrava se sa protivnicima, kao i cijele sezone, može veseliti sjajna forma Muslima koji je nakon povlačenja Boškovića preuzeo puno više odgovornosti na sebe, uzima velik broj šuteva, zabija dosta i napokon pokazuje sav svoj potencijal.

Australci su svakako puno opasniji protivnik od Novog Zelanda i četvrtfinale neće biti šetnja, ali ždrijeb se svakako odlično posložio Hrvatskoj, sa europskom reprezentacijom se neće susresti do polufinala, a u polufinalu će igrati protiv pobjednika Mađarska - Grčka, tako da se sve osim finala može smatrati neuspjehom.

'Moramo se pripremiti maksimalno za četvrtfinalnu utakmicu i odigrati je u skladu sa svojim mogućnostima. Idemo korak po korak, ali pred nama je najvažnija utakmica turnira i za nju moramo biti maksimalno spremni', naglasio je Tucak.

Australci su savladali Njemačku sa 8:4 u utakmici u kojoj se očekivalo da bi mogli imati i nešto više problema. Howden, Cotteril i Younger bili su najbolji pojedinci u napadu sa po dva gola, obrana je bila vrlo dobra, ali i Njemačka sa kriminalnom realizacijom je dosta pomogla tome.

'Sjajna pobjeda protiv Njemačke te prolaz među osam najboljih velik je rezultat. Dosta smo radili kao ekipa i to nam se počinje isplaćivati. Bili smo prepasivni u napadu, ali to smo ovaj put nadoknadili vrlo dobrom igrom u obrani', rekao je Fatović i najavio četvrtfinale protiv svojih koje iznimno dobro poznaje:

'Dat ćemo sve od sebe u četvrtfinalu protiv Hrvatske, ali nijedna reprezentacija svijeta se po umijeću ne može mjeriti s Hrvatskom. Zabrinut sam.'

Možda je malo i pretjerao sa "nitko se ne može mjeriti", ali Hrvatska je puno kvalitetnija ekipa od Australije na svakoj poziciji i apsolutni favorit danas. Ne bude li podcjenjivanja i bude li pristup maksimalan ne bi smjeli imati problema.