Talentirani veznjak

Hrvatsko čudo od djeteta iz Preloga živi svoj san; Zvonarek potpisao za veliki Bayern iz Münchena pa poručio: Ponosan sam što sam ovdje!

10.09.2021 u 14:03

Bionic
Reading

Talentirani hrvatski veznjak Lovro Zvonarek - čudo od dijetete iz Preloga - potpisao je ugovor za njemačkog nogometnog velikana Bayern, objavio je klub iz Munchena

Ovaj veliki transfer potvrdili su i u Slaven Belupu, klubu u kojem je 16-godišnji tinejdžer Lovro Zvonarek stigao kao desetogodišnjak iz preloške Mladosti

"Bayern je jedan od najvećih i najuspješnijih svjetskih klubova. Ponosan sam što sam ovdje i što mogu nositi ovu majicu. Također, to me potiče da svaki dan vrijedno radim na sebi," kazao je Zvonarek.

Zvonarek će do kraja ove sezone ostati u Slavenu kao igrač Bayerna, a u Munchen seli prvog srpnja 2022.

"Lovro je s bio s nama u kampu na proljeće i uvjerili smo se u njegov veliki potencijal i jako smo zadovoljni što se odlučio preseliti u naš klub," kazao je Jochen Sauer, šef Bayernove škole i odgovoran je za razvoj talenata u bavarskom klubu.

Zvonarek je bio najmlađi debitant u povijesti Slaven Belupa, te drugi najmlađi u povijesti HNL-a, a sada je ostvario transfer u jedan od svjetskih velikana.

"Zaista impresivno. Istaknuo bih da je Lovro ovo zaslužio, prije svega, svojim pristupom, zalaganjem i odgojem, a onda i svojom ogromnom talentiranošću. Čestitamo i njegovoj obitelji koja je kroz cijelo ovo razdoblje bila ‘čvrsto na zemlji’ i našem klubu koji ostvario ovaj povijesni transfer," rekao je direktor koprivničkog kluba Aleksandar Aleksovski za klupsku stranicu.

Istaknuo je direktor kako je ovo ogroman plus i za klupsku Školu nogometa.

"Ovo je još jedan od dokaza o i više nego kvalitetnom radu Škole nogometa Slaven Belupa. Trinaest generacija i više od 300 djece koja treniraju na jednom velikom i dva mala terena ostvaruju odlične rezultate u svojim natjecanjima, ali mi tu ne želimo stati. Želimo našu Školu svakodnevno dizati na još višu razinu," poručio je Aleksovski.

  • +4
Slaven Belupo - Hrvatski dragovoljac, 7. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL