potpisuje za bayern

Osim što je najmlađi strijelac HT Prve lige, ovaj 16-godišnjak postat će i najskuplji transfer u povijesti koprivničkog kluba

03.09.2021 u 06:51

Bionic
Reading

Ne događa se baš često da 16-godišnji nogometaši iz Hrvatske potpisuju ugovore s ponajboljim svjetskim klubovima. No, očito je ovaj igrač oduševio sve u minhenskom Bayernu, kada su jedva dočekali priliku da ga dovedu u svoje redove

Lovro Zvonarek, možda i najveći talent u povijesti Slaven Belupa, prelazi u redove njemačkog prvaka Bayerna. 16-godišnjak je u četvrtak navečer, kako pišu Sportske novosti, prošao liječnički pregled u Münchenu i samo ga potpis dijeli od službenog transfera u redove jednog od najvećih klubova svijeta.

Nakon prometnog posljednjeg dana prijelaznog roka u HNL-u, u kojem su potpisali čak trojicu igrača, čelnici koprivničkog kluba sada zadovoljno trljaju ruke, jer će za mladog napadačkog veznjaka, koji drži titulu najmlađeg strijelca u 1. HNL, dobiti najmanje 1,8 milijuna eura. Ako se, pak, ispune bonusi iz ugovora, Farmaceuti bi mogli dobiti ukupno čak pet milijuna eura.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Jedan od najzaslužnijih što je transfer realiziran svakako je Tomislav Stipić, trener koji je prošle sezone vodio Slaven Belupo. Još u siječnju, za vrijeme priprema u Medulinu, vidio je tada 15-godišnjeg Zvonareka na djelu. Stipić ga je poveo na pripreme iako je znao da mora napuniti 16 godina da bi igrao za prvu momčad, što je značilo da mora pričekati 8. svibnja, odnosno 16. rođendan.

Prvo mjesto najvećih izlaznih transfera Slavena drži novo pojačanje Hajduka, stoper Nikola Katić, koji je u ljeto 2018. Podravinu za 2.2 milijuna eura zamijenio škotskim Rangersima. Zvonarek bi tako mogao postati novi najunosniji transfer kluba iz Koprivnice.

  • +4
Slaven Belupo - Hrvatski dragovoljac, 7. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL