SADA DOLAZI ONO PRAVO

Hrvatski vaterpolisti preokretom slomili Australce te saznali suparnika u četvrtfinalu

20.06.2019 u 21:07

Bionic
Reading

U susretu posljednjeg kola skupine B završnog turnira Svjetske vaterpolske lige u četvrtak je Hrvatska u Beogradu svladala Australiju sa 11-9 (2-3, 2-2, 6-3, 1-1), te je osvojila drugo mjesto u skupini

Nakon jučerašnjeg poraza od Srbije 10-11, hrvatski vaterpolisti su loše ušli u utakmicu protiv Australije. Naime, 45 sekundi prije kraja druge četvrtine Australija je vodila sa 5-3, a onda je uslijedio preokret.

'Barakude' su u trećoj četvrtini slomile Australce, sa šest pogodaka u nizu došle su do komotne prednosti 9-5 dvije i pol minute prije isteka treće četvrtine.

Najefikasniji igrač u hrvatskim redovima bio je Josip Vrlić sa tri gola. Ivan Krapić i Maro Joković zabili su po dva pogotka, a Loren Fatović, Ante Vukičević, Andro Bušlje i Javier Garcia po jedan. Kod Australije, koju vodi hrvatski trener Elvis Fatović, najbolji je bio Andrew Ford sa tri gola.

  • +9
Vaterpolo Hrvatska - Srbija, 12.3.2019. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Hrvatski vaterpolisti osvojili su drugo mjesto u skupini B Super finala Svjetske lige, nakon što su u četvrtak u 3. kolu pobijedili Australiju sa 11-9, a u petak će u četvrtfinalu igrati protiv reprezentacije Japana koja je u posljednjem nastupu u skupini A poražena od Mađarske sa 13-9.

Rasplet u skupini A bio je očekivan pa su Mađari osvojili drugo mjesto, a prvi su Španjolci nakon pobjede 12-5 nad Kanađanima, koji su osvojili četvrto mjesto zbog lošije gol-razlike od Japana. Obje reprezentacije su grupnu fazu završile s tri boda.

Hrvatski vaterpolisti će protiv Japana igrati drugi četvrtfinalni meč, s početkom u 16.45 sati. Prethodno će snage odmjeriti Mađarska i Australija (15 sati). Španjolska će put u polufinale tražiti preko Kazahstana (19.15 sati), a posljednji četvrtfinalni meč odigrat će Srbija i Kanada (21 sat).