korak bliže tituli

Hrvatski vaterpolisti potpuno pregazili Kazahstan i saznali tko im stoji na putu do novog zlata

19.07.2019 u 14:35

Bionic
Reading

Hrvatska vaterpolska reprezentacija s uvjerljivih je 21:5 pobijedila Kazahstan i potvrdila prvo mjesto u skupini B na SP-u u Južnoj Koreji, a u četvrtfinalu će igrati protiv pobjednika dvoboja Njemačke i Južne Afrike...

Ivica Tucak i njegova družina nastavljaju marširati prema obrani naslova prvaka svijeta. Nakon što su pobijedili Australce i Amerikance s uvjerljivih deset razlike, još gore je stradao Kazahstan ovog petka.

  • +3
Hrvatska vaterpolska reprezentacija Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

U dvoboju u kojem je sve bilo riješeno već nakon prve četvrtine hrvatska prednost rasla je iz minute u minutu te se na kraju zaustavila na 16 razlike (21:5), što je najveća pobjeda naših na SP-u u Južnoj Koreji dosad.

Najefikasniji u sastavu branitelja naslova svjetskih prvaka bili su Maro Joković i Anđelo Šetka sa po tri gola, po dva su se puta u strijelce upisali Loren Fatović, Andro Bušlje, Xavi Garcia, Ante Vukičević, Luka Lončar, Josip Vrlić i Hrvoje Benić, a jedan je gol dodao Lovre Miloš.

Hrvatski vaterpolisti u četvrtfinalu čekaju pobjednika dvoboja Njemačke i Južnoafričke Republike, zbog čega sigurno nisu zabrinuti, jer Nijemce koji su favoriti u tom susretu su nedavno u prijateljskoj utakmici u Splitu uvjerljivo pobijedili pa se put do polufinala čini otvoren. Tamo bismo mogli vidjeti novi obračun sa Srbijom ili možda Španjolcima, ali s kim god naši igrali, bit će ovaj put u ulozi favorita.

Hrvatski vaterpolisti će četvrtfinalnu utakmicu, protiv boljeg iz dvoboja Njemačka - JAR, igrati u utorak, 23. srpnja, s početkom u 8.30 sati po sednjoeuropskom vremenu.

SP u vaterpolu, skupina B:

Hrvatska - Kazahstan 21:5 (6-1, 5-1, 5-1, 5-2)