iz koreje za tportal

Sandro Sukno dao najbolje objašnjenje što je sada ključno u pohodu Hrvatske na novo svjetsko zlato

19.07.2019 u 08:24

Bionic
Reading

Sandro Sukno, jedan od najboljih hrvatskih vaterpolista svih vremena, morao je zbog problema sa srcem naglo završiti igračku karijeru, ali ipak je ostao u sportu u kojem je sve osvojio. Dubrovčanin Sukno javio se za tportal iz Južne Koreje gdje je na Svjetskom prvenstvu jedan od pomoćnika izbornika hrvatske reprezentacije Ivice Tucka

U prve dvije utakmice hrvatska vaterpolska reprezentacija doslovno se poigrala Australijom i SAD-om pobijedivši ih s ukupno 20 golova razlike. Tako je Hrvatska sa stilom izborila direktan plasman u četvrtfinale uz dodatak kako je u planu da maksimalno ozbiljno odradi utakmicu u petak protiv Kazahstana (13.30 sati).

  • +3
Hrvatska vaterpolska reprezentacija Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

To je bio prvi cilj, kako bi se izbjegla tzv. kvalifikacijska utakmica za četvrtfinale, a drugi cilj je plasman na Olimpijske igre u Tokiju (četiri prvoplasirane reprezentacije).

Koliko je dovođenje Sandra Sukna u stožer reprezentacije bio dobar potez govori i izjava izbornika Tucka uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo.

'Jako mi je važno njegovo mišljenje prilikom analiza. Sandro je do jučer bio u svlačionici i ima iskustvo, ali i znanje. Sigurno nam neće biti na odmet već samo od velike pomoći', kazao je Šibenčanin Tucak.

Iz južnokorejskog Gwangjua Sandro Sukno je za tportal podijelio svoje dojmove nakon prve dvije utakmice, a dotakao se i svoje uloge u stožeru.

'S dosadašnjim dijelom turnira možemo biti iznimno zadovoljni i moram reći kako su stvarno lijepo izgledale prve dvije utakmice protiv dosta ozbiljnih protivnika, iako to možda nekima rezultatski ne izgleda tako. Mislim da možemo biti jako zadovoljni, ali najmanje što nam u ovom trenutku treba jest neka euforija ili opuštanje', kazao je 29-godišnji Sukno dodavši kada je nastavak turnira u pitanju.

'Tek sada nas čeka najteži i najljepši dio turnira jer polako dolazi nokaut faza. Nadam se da ćemo protiv Kazahstana potvrdi to prvo mjesto, a onda nas čeka četvrtfinale i zapravo počinje, kako se često zna reći, onaj pravi dio turnira. Jasno je kako u četvrtfinalu, gdje još čekamo protivnika, nemamo pravo na grešku. Eto, svi nas guraju da smo najveći favoriti za zlato, prebacuju na naša leđa teret, ali mislim da moramo biti čvrsto s obje noge na zemlji, moramo biti smireni i koncentrirani. Poznato je kako Hrvatska u vaterpolu uvijek želi ići do vrha. Svi ovdje žele dobiti aktualne svjetske prvake i svjesni smo da neće biti lako, ali isto tako se nadam kako će se nastaviti dobra forma koju igrači prikazuju u bazenu.'

Nekoliko riječi Sukno je kazao i o svojoj novoj ulozi u kojoj se našao igrom slučaja, prije svog 29. rođendana. Naglo okončana igračka karijera te ubrzo nakon toga priključivanje stručnom stožeru za njega je nešto potpuno novo.

'Iskreno, jako sam zadovoljan novom ulogom, a što se moje pomoći u stožeru tiče ipak bi za mišljenje trebalo pitati izbornika Tucka. S moje strane gledišta mogu reći kako sam jako zadovoljan i mislim da mogu pomoći momcima te naravno izborniku svojim razmišljanjima i savjetima.'

Za kraj je još dodao kako očito neki ne bi krivo shvatili njegovu ulogu:

'Naravno da je izbornik šef struke tako da će uvijek njegova biti zadnja i on će odlučivati o detaljima.'

  • +9
Vaterpolo Hrvatska - Srbija, 12.3.2019. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL