oglasio se Joković

Hrvatski vaterpolisti, nakon što su ostali bez polufinala, pronašli motiv i još jednom pobijedili Crnu Goru; igrat će utakmicu za peto mjesto, a Joković se oglasio i rekao istinu o Igrama

  • V.R./Hina
  • Zadnja izmjena 06.08.2021 09:34
  • Objavljeno 06.08.2021 u 08:35
Bionic
Reading

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija igrat će za peto mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju, u prvoj utakmici razigravanja za plasman od petog do osmog mjesta Hrvatska je svladala Crnu Goru sa 12:10 (1:0, 5:4, 3:3, 3:3)

Bio je ovo drugi dvoboj Hrvatske i Crne Gore u Tokiju i druga pobjeda naše reprezentacije, u dvoboju u skupini prije osam dana bilo je 13-8.

Najefikasniji u sastavu Hrvatske bio je Ante Vukičević s tri gola, po dva su dodali Loren Fatović, Luka Lončar i Josip Vrlić, dok je trostruki strijelac za Crnu Goru bio Aleksandar Ivović.

U dvoboju protiv Crne Gore Hrvatska niti u jednom trenutku nije bila u zaostatku, u prvoj minuti je povela golom Vukičevića, a Crnogorci su uspjeli tek jednom poravnati, na 3-3 sredinom druge četvrtine.

No, uslijedila su tri uzastopna pogotka naših reprezentativaca za miran nastavak dvoboja. Očito su Barakude pronašle motiv da maksimalno ozbiljno odigraju preostale dvije utakmice za koje su mnogi rekli - kako nemaju smisla.

'Lijepo da smo pobijedili, ali osim toga ne vidim ništa vrijedno spomena. Igramo za peto mjesto, još jednu u nizu nepotrebnih utakmica, ali dogovorili smo se da ćemo i to odraditi koliko-toliko koncentrirano. Žao mi je što nismo imali onoliko predstavnika u kolektivnim sportovima kao u Londonu, to bi bilo dobro za cijeli hrvatski sport, ali mislim da smo dostojanstveno predstavljali sve kolektivne sportove u našoj olimpijskoj obitelji. Mada, mogli smo ostvariti bolji rezultat', izjavio je Marko Joković.

Hrvatska će tako posljednjeg dana Igara, u nedjelju od 4.00 sata po hrvatskom vremenu igrati za peto mjesto protiv pobjednika susreta Italija - SAD.

Kasnije u petak u polufinalu vaterpolskog turnira igrat će Grčka - Mađarska i Srbija - Španjolska.

HRVATSKA - CRNA GORA 12-10 (1-0, 5-4, 3-3, 3-3)

HRVATSKA: Marcelić, Macan, Fatović 2, Lončar 2, Joković 1, Bukić, Vukičević 3, Bušlje, Miloš 1, Vrlić 2, Obradović 1, Garcia

CRNA GORA: Tešanović, Brguljan 1, Perković 2, Petković, Čučković, Popadić, Vidović 1, Ukropina 1, Ivović 3, Spaić, Matković 2, Baničević

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal