vaterpolo

Hrvatski su vaterpolisti porazom završili pripreme za Europsko prvenstvo; Talijani su u Beogradu sredili naše 'barakude...

22.08.2022 u 11:51

Bionic
Reading

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u posljednjem je pripremnom susretu pred nastup na Europskom prvenstvu, koje za pet dana počinje u Splitu, na turniru 'Srbija 2022' u Beogradu izgubila od Italije 12:9

Loren Fatović je s tri gola predvodio Hrvatsku, dva je postigao Jerko Marinić Kragić, a po jedan su dodali Franko Lazić, Luka Bukić, Matias Biljaka i Marko Žuvela, dok su Giacomo Cannella, Francesco Condemi, Nicholas Presciutti, Edoardo Di Somma i Vincenzo Dolce bili dvostruki strilejci za Italiju.

Bio je to izravni dvoboj za pobjedu na turniru koju je na kraju ostvarila Itlaija s pet bodova, dok je Hrvatska zavšila na drugom mjestu s četiri osvojena boda. Kasnije će Srbija i Francuska igrati utakmicu za treće mjesto. Za sada Srbija ima jedan, a Francuska je bez bodova.

Na EP u Splitu Hrvatska će u prvom krugu igrati u skupini B, natjecanje će otvoriti 29. kolovoza protiv Malte, a slijede dvoboji protiv Francuske 31. kolovoza i Grčke 2. rujna.