KICKBOXING I NOGOMET

Hrvatski Rotterdam: Plazibat se bori za pojas prvaka, stižu navijači, a možda i Vatreni

16.06.2023 u 15:15

Bionic
Reading

Dan uoči finala Lige nacija između Hrvatske i Španjolske u Rotterdamu će se ove subote također oriti pjesma hrvatskih navijača

Razlog je najbolji hrvatski kick-boksač Antonio Plazibat, koji se na večeri Collision 5 bori za privremeni pojas teške kategorije u organizaciji GLORY, javlja portal Gol.hr.

I dok se Plazibat protiv Kevina Tariqa Osara bori u glavnoj borbi nakon 22:30, preliminarni dio programa otvara još jedan Hrvat, Andrej Kedveš. Bit će to prvi njegov nastup na ovako velikom eventu, a u ring ulazi protiv Mareksa Pelcisa, koji je na vaganju bio tek neznatno teži od našeg borca. Obojica su bila tik ispod dopuštenih 70 kilograma.

Plazibat i Osaro premašili su 120 kilograma na vagi. Naš je borac imao nešto manje od 124 kg, a njegov protivnik i timski kolega kilogram i pol više.

''Napravit ću isto što je nogometna reprezentacija napravila Nizozemcima. Luda utakmica! To očekujem i od meča. Idemo napraviti šou'', poručio je Plaza u kraćem obraćanju medijima.

Hrvatski navijači, a možda i igrači na tribinama

Plazibat kaže kako ne vidi zašto bi osjećao pritisak uoči meča koji mu donosi borbu za pojas s Verhoevenom.

''Borit ću se pred dosta hrvatskih navijača, gledat će me i najbolji nogometaši na svijetu. Cijeli život radim za tu titulu. Nema pritiska, nego sam sretan.''

U dvorani bi se trebale naći stotine hrvatskih navijača pa očekujemo pravu nogometnu atmosferu. Mnogi će navijači stići u Rotterdam dan uoči finala, a neki su i ostali tamo nakon polufinala. Tko zna, možda zaista stignu i Vatreni, kako su neki najavljivali posljednjih dana.