ROTTERDAM ĆE GORJETI

Plazibat klupskom kolegi 'obećao' nokaut; oduševio komentarom o Modriću i ekipi

22.05.2023 u 14:26

Bionic
Reading

Sredinom lipnja nizozemski Rotterdam postat će sportski centar Hrvatske. Naime, 14. lipnja hrvatska nogometna reprezentacija u tom gradu igra polufinalnu utakmicu Lige nacija, a tri dana kasnije, Antonio Plazibat bori se za pojas na Gloryjevoj priredi Colission 5, protiv klupskog kolege Tariqa Osara

U najavi tog okršaja, spomenuti dvojac, zajedno s trenerom Mikeom Passenierom stigao je u Zagreb, kako bi dodatno promovirali borbu.

Ulog je naslov privremenog prvaka u teškoj kategoriji, a zanimljivost koju ovaj meč vuče jest činjenica da se Plazibat i Osaro jako dobro poznaju, jer njih dvojica su timski kolege u dvorani ‘Big‘ Mikea Passeniera. Početkom konferencije za medije, Plazibatov i Osarov glavni trener, Mike Passenier, otkrio je uspijevaju li uskladiti raspored u dvorani zbog situacije u kojoj se dvojica teškaša iz njegovog tima trebaju međusobno boriti.

‘Napravili smo raspored u dvorani i uspijevamo to uskladiti. Ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom Osaro trenira prijepodne, a Antonii popodne, dok je srijedom i petkom ujutro Plazibat, a Osaro popodne. Jedinstvena je ovo situacija, ali sretan sam što mogu to učiniti. Već sam nekoliko puta ovo radio i sretan sam zbog toga', istaknuo je Passenier koji je vidno ponosan jer njegovi borci tako visoko kotiraju u Gloryju.

Riječ je potom dobio Nigerijac Tariq Osaro. Inače, Osaro je prilično brzo dogurao do vrha kategorije i sada ga čeka meč za titulu privremenog prvaka u Gloryjevoj teškoj kategoriji.

  • +7
Antonio Plazibat vs. Tariq Osaro Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

‘Da, ovo je sjajna prilika. Mislim da sam ljudima pokazao zašto zaslužujem ovu priliku, ali šteta što sam ju dobio protiv svog timskog kolega. Takav je biznis i morat ćemo prirediti zabavu za fanove. Nema tajni među nama, ali trenutno se ne viđamo u dvorani'.

Najbolji hrvatski kickboksač Antonio Plazibat ponosan je jer se ova konferencija za medije održala u Hrvatskoj.

‘Sretan sam jer napokon ovo radimo u Hrvatskoj. Ovo mi jako puno znači. Tu je legenda Mirko (Cro Cop), (Ante) Delija je tu. Nažalost, Rico je i dalje na odmoru, radi svoje stvari, snima filmove, karaoke itd. ‘Cookie‘ i ja ćemo se boriti, a jedva čekam taj meč. Bit će pravi vatromet'.

Trenera 'Big' Mikea pitali su tko će biti u kutu Antoniju Plazibatu, a tko Tariqu Osaru. Njemu će ovo biti nezgodna situacija, s obzirom na to da trenira obojicu.

‘Ovo je dio posla. Kao što sam rekao prije, nakon što počnete trenirati borca, nikad ne znate gdje će završiti. Mi kao tim proizveli smo neke top borce, prave nokautere, a sada će se dvojica međusobno boriti. Ostavit ćemo utisak i pružit će vam jednu od najboljih teškaških borbi koju ste ikada vidjeli u Gloryju. Čeka nas puno emocija, drame, a vjerojatno i nokaut. Tko će pobijediti? To nitko ne zna‘, rekao je trener.

Stiglo je pitanje Plazibatu, kada će srušiti suparnika.

'Obojica dolazimo iz dvorane s najvećim postotkom nokauta među svim dvorana u svijetu. Mislim da niti jedna dvorana nije proizvela toliko nokautera. Ne želim se umoriti, oznojiti i boriti u četvrtoj ili petoj rundi. Umorio bih se za ‘party‘ nakon borbe. Planiram završiti borbu što je brže moguće. Borit ću se kao uvijek i ići ću po nokaut u prvoj rundi. S obzirom da ga poznajem, vjerujem da će on ići po isto. Idemo pokušati skinuti glavu jedan drugom i uživati u tome. Jednostavna stvar‘, a na isto pitanje odgovorio je i Tariq Osaro.

‘Ni ja se ne želim boriti tako dugo, do četvrte ili pete runde. Kao što je rekao, bit će ‘afterparty‘, a ja želim biti na ‘partyju‘ također. Osoba koja prva primi jaki udarac, završit će na podu'.

Plazibat je svjestan kako u ovoj borbi može više izgubiti.

'Veći je pritisak na meni, ali ako nisi u stanju boriti se s pritiskom onda nisi za vrhunski sport, bez obzira o kojem se sportu radi'. smatra hrvatski borac.

'Strategija će biti 'ubiti ili biti ubijen'. Nemoguće je nešto pripremiti kako bi iznenadili jedan drugoga', dodao je Osaro (24-2-1, 12 KO).

'Afterpartyja' će sigurno biti, jer Plazibata će bodriti jako puno hrvatskih navijača. Naime, kao što smo već napisali, u Rotterdamu će tih dana boraviti tisuće Hrvata zbog utakmice nogometne Lige nacija.

'Hrvatska je mala država, samo nas je četiri milijuna u Hrvatskoj, a možda ni toliko. Taj tjedan Hrvatska u Ligi nacija igra u Rotterdamu. Bit će ludnica, a oko 15 tisuća Hrvata već je potvrdilo dolazak na nogometnu utakmicu. Vjerujem da će ih puno doći i na moj meč. Moj san je ući u dvoranu i vidjeti samo naše crveno-bijele kockice, ništa drugo. Ante Delija bori se taj tjedan, a to bi mogao biti povijesni trenutak za Hrvatsku ako svi pobijedimo. Mislim da ćemo šokirati svijet u tom tjednu i dokazat ćemo da smo s razlogom najbolja sportska nacija na svijetu. Uzmite bilo koji sport, imamo prvake u svakom sportu. Svijet će pričati o Hrvatskoj', rekao je Plazibat, a potom u prisustvu predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Marijana Kustića dodao i još nešto.

'Ne znam hoću li moći ići na utakmicu uoči borbe, jer sigurno ću biti fokusiran na borbu. No, na nedjeljnu ću utakmicu svakako ići. Želio bi doći s pojasom, a iznimno sam počašćen što ću moći biti i dio tog spektakla. Ipak su to najbolji igrači svijeta, svaki na svojoj poziciji. Nije to neka zajeb*** od momčadi, već top igrači. U svakom slučaju veselim se tim danima', zaključio je Plazibat.