Kako ga je samo pogodio

Velika senzacija, prošlogodišnji pobjednik brutalno nokautiran koljenom

09.06.2023 u 09:57

Bionic
Reading

Započelo je drugo kolo ovosezonskog PFL-ovog turnira. Prvi od tri eventa drugog kola sastojao se od mečeva u perolakoj i u poluteškoj kategoriji, a event su predvodili Brendan Loughnane i Jesus Pinedo, borci perolake kategorije

Brendan Loughnane prošlosezonski je osvajač turnira, a ovu sezonu otvorio je nokautiravši Marlona Moraesa 'leg kickovima' u drugom kolu. Očekivalo se da će Loughnane rutinski potvrditi prolazak u polufinale, ali 33-godišnji engleski borac ipak neće nastupiti u polufinalu.

Naime, Peruanac Jesus Pinedo (21-6-1) napravio je ogromno iznenađenje i nokautirao je Loughnanea u prvom kolu borbe, točnije nakon samo minute i 34 sekunde. Loughnane i Pinedo agresivno su ušli u meč i nisu bježali od otvorenih razmjena. To se ipak pokazalo pogrešnim za Loughnanea i Pinedo je u jednom trenutku sjajno pogodio koljenom, a zatim je posao završio s još nekoliko udaraca iz gornje pozicije u parteru.

Pinedu je stigao do 12. pobjede nokautom u karijeri, a Loughnane je u svom 32. meču (27-5) u karijeri prvi put poražen prekidom. Pinedo je u prvom kolu podijeljenom sudačkom odlukom izgubio od Gabriele Alvese Brage, ali šest bodova koje je uzeo pobjedom protiv Loughnanea dovoljno je za ulazak u polufinale s četvrtog mjesta u poretku.