DEČKI, SRETNO!

Hrvatski reprezentativci otputovali u Belgiju

10.09.2012 u 12:47

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je prema Bruxellesu gdje je očekuje kvalifikacijska utakmica protiv Belgije za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014.

Hrvatska ekspedicija poletjela je prema Belgiji gdje je očekuje najteže gostovanje u kvalifikacijama, domaćin koje je također u borbi za mjesto na SP-u startao pobjedom.

Zrakoplov je s izbornikom Igorom Štimcem, igračima te članovima HNS-ovog vrha poletio u 9,30, a prije polaska u taboru 'kockastih' je vladala pozitivna atmosfera.

'S Belgijom je uvijek bilo problema, ali nadam se dobroj predstavi. Najvažnije je da smo dobili prvu utakmicu. Bod bi bio dobar, jer bi Belgija kod kuće izgubila dva', rekao je predsjednik HNS-a Šuker.

Slično razmišlja i vratar Stipe Pletikosa koji će 97. puta stati između vratnica za nacionalnu vrstu.

'Bod ili tri. Ne treba kalkulirati. Moramo odigrati svoju utakmicu, kao uvijek, nadigravati se i hrabro počupati s njima, pa ćemo vidjeti što to rezultatski znači. Njima je izazov nakon 10 godina osjećati se favorit i pred 45 tisuća euforičnih navijača dobiti Hrvatsku kao prilog tim uvjerenjima. Bogme je i nama izazov pokazati da smo vrijedni respekta koji uživamo', pričao je Pletikosa.

Spomenimo kako je hrvatski izbornik dan uoči puta zatvorio treninge kako bi prvih 11 sačuvao tajnom do početka utakmice.