ide u serie a?

Hrvatski reprezentativac tražena je roba i u vrijeme koronavirusa; Borna Barišić velika je želja talijanskog velikana

28.03.2020 u 12:34

Bionic
Reading

Pandemija koronavirusa ne može spriječiti nagađanja o transferima u ljetnom prijelaznom roku, to je uvijek aktualna tema. Tako talijanski mediji donose kako Napoli najozbiljnije razmišlja o kupovini Borne Barišića (27) koji bi im bio dugoročno rješenje na lijevom boku

Borna Barišić (27) je u ljeto 2018. godine za dva i pol milijuna eura stigao iz Osijeka u momčad Glasgow Rangersa. Iza njega su dvije sjajne sezone, nezamjenjiv je na poziciji lijevog beka, ustalio se i u hrvatskoj reprezentaciji, a sad ga se sve češće spominje u kontekstu mogućeg odlaska iz Glasgowa.

Od ranije je još Jose Mourinho pokazao interes te bi Barišića vrlo rado vidio u svom Tottenhamu. No, Borna je s Rangersima potpisao novi ugovor kao nagradu za sjajne igre i škotski velikan ne namjerava ga pustiti za odštetu koja bi bila manja od 26 milijuna eura.

Za Tottenham to nije prevelika svota, ali pitanje je kako na sve to gleda 'štedljivi' gazda Daniel Levy, pa je i Barišićev dolazak u London upitan.

  • +10
Glasgow Rangers - Bayer Leverkusen Izvor: EPA / Autor: ROBERT PERRY

No, nije samo Tottenham u igri za dovođenje Borne Barišića. Talijanski mediji već nekoliko dana nagađaju kako bi Napoli mogao biti njegov novi klub jer ga momčad sa San Paola intenzivno prati već neko vrijeme.

Talijani se nadaju kako bi ga mogli dobiti za puno manji novac, ponudili bi Rangersima u zamjenu za Barišića svoja dva igrača i najviše 10 milijuna eura. Kako god bilo, dojam je da ta ponuda ne bi zadovoljila Rangerse koji, ako će uopće prodavati Barišića, najradije vidjeli samo - novac. Naime, trener Rangersa Steven Gerrard najozbiljnije računa na našeg reprezentativca u sezonama koje dolaze, samo bi jaka ponuda i puna odšteta mogla 'smekšati' njegov stav da Borna Barišić nije na prodaju...