napušta santiago bernabeu

Nakon 14 godina pukla je ljubav Marcela i Reala; Brazilac odlazi iz Madrida te će ponovno zaigrati uz velikog prijatelja

28.03.2020 u 08:16

Bionic
Reading

Marcelo (31), sjajni lijevi bek brazilske reprezentacije i madridskog Reala, na kraju sezone odlazi iz Madrida. Trener Reala Zinedine Zidane na njega više ne računa, a ovo je posljednja prilika da 'kraljevski klub' nešto i zaradi na njegovom transferu. Zato je Marcelo odlučio prihvatiti poziv svog bivšeg suigrača i velikog prijatelja te odlazi u Italiju

Malo se nogometaša može pohvaliti s takvim stažem u jednom jedinom klubu. A Marcelo (31) je u dresu Real Madrida proveo čak 14 godina. Na Santiago Bernabeu stigao je u siječnju 2007. godine iz brazilskog Fluminensea za 6.5 milijuna eura. Od tada je odigrao 505 utakmica za 'kraljevski klub' u svim natjecanjima, zabio je i 37 golova.

S Realom je osvojio četiri španjolska prvenstva, ali i četiri Lige prvaka. Uz to i dva Kupa kralja, četiri španjolska Superkupa, tri UEFA Superkupa te četiri FIFA Svjetska klupska prvenstva.

No, ljubavi je sada, nakon 14 godina, stigao kraj. Istina, Marcelo je dugogodišnji standardni lijevi bek Reala, ali je Brazilac ove sezone imao problema s ozljedama, te je ispao iz prve momčadi...

Marca sada donosi kako će Brazilac već ovog ljeta otići iz Reala iako ima ugovor do 2022. godine. U klubu su spremni pustiti ga jer je ovo posljednja prilika da nešto zarade na njegovom transferu, a već je poznato kako je Marcelo najbliže odlasku u Juventus.

  • +10
La liga, Real Madrid - Barcelona Izvor: EPA / Autor: JUANJO MARTIN

'Stara dama' mu je spremna ponuditi ugovor na četiri godine i pregovarati s Realom o visini odštete, a veliki utjecaj na Marvelovu odluku o prelasku u Juve ima i njegov veliki prijatelj i bivši suigrač iz Reala - Cristiano Ronaldo!

Marca navodi kako je baš Portugalac taj koji je cijelu akciju oko Brazilčeva transfera u Juventus i pokrenuo, a Marcelo je spreman na promjenu i nove izazove u Serie A i Ligi prvaka.