zatvoren postupak

Hrvatski nogometni savez doznao vijesti od Disciplinske komisije Uefe, ali...

29.09.2023 u 13:56

Bionic
Reading

Disciplinska komisija Uefe donijela je odluku o zatvaranju disciplinskog postupka protiv Hrvatskog nogometnog saveza zbog ponašanja navijača na utakmici Armenija-Hrvatska u europskim kvalifikacijama

Nakon utakmice u Erevanu, prema prijavi delegata, pokrenut je disciplinski postupak protiv HNS-a zbog ponašanja navijača.

Nakon iscrpnog očitovanja Hrvatskog nogometnog saveza, Disciplinska komisija Uefe je na sjednici održanoj 28. rujna zatvorila disciplinski postupak, objavio je HNS u priopćenju.

'Naravno, raduje nas ovakva odluka Uefine Disciplinske komisije jer smatramo da smo kroz svoje detaljno očitovanje dokazali da Hrvatski nogometni savez nije odgovoran za nerede na stadionu u Erevanu, odnosno da ne postoje dokazi da su u tim neredima sudjelovali hrvatski navijači. Zahvaljujem pravnom timu koji je pripremio izvrsno očitovanje te našem odjelu sigurnosti koji je kvalitetno pripremio utakmicu i priložio važne dokaze tijekom ovog postupka', izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Hrvatski nogometni savez još iščekuje odluku Disciplinske komisije po pitanju utakmice Hrvatska - Latvija odigrane u Rijeci, a za koju je HNS prijavljen zbog rasizma i diskriminacije.

Podsjetimo, Hrvatska sljedeću utakmicu kvalifikacija za Euro 2024. igra 12. listopada protiv Turske na osječkoj Opus Areni. Pitanje je hoće li gledateljima biti zabranjen ulazak ili ne...

  • +34
Armenija - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Hrach Khachatryan/PIXSELL