SLAVLJE 'SKAKAVACA'

Hrvatski nogometaš zabio u velikom švicarskom derbiju

14.03.2016 u 12:10

Bionic
Reading

U 24. kolu švicarske lige odigran je gradski derbi između Grasshoppera i Züricha. Pobjedu su odnijeli 'skakavci' rezultatom 4:2, a posljednji četverti pogodak za Grasshopper djelo je hrvatskog nogometaša Marka Bašića

Hrvatski nogometaš Marko Bašić, koji brani boje u švicarskog prvoligaša Grasshoppera, bio je strijelac u pobjedi svog kluba nad gradskim rivalom Zürichom. Utakmica je završila rezultatom 4:2, čime je Grashhopper zadržao priključak u vrhu švicarskog prvenstva kojeg predvodi Basel.

Bašić je pogodak postigao u sudačkoj nadoknadi izašavši pred gostujućeg vratara Favrea kojeg je elegantno zaobišao i postigao svoj treći prvenstveni pogodak za Grasshopper ove sezone.

Marko Bašić, 27-godišnji hrvatski defenzivni veznjak, je tako nastavio s odličnim igrama koje su i natjerale čelnike Grasshoppera da ga dovedu iz Lugana u kojem je, kao kapetan, ostavio velik trag. Bašić je za Grasshopper nastupio u svim dosadašnjim prvenstvenim utakmicama i to uvijek među prvih jedanaest igrača.

Grasshopper trenutno drži treću poziciju na tablici s jednim bodom manje od Young Boysa i mjesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. Uz malo sportske sreće, postoji realna mogućnost da će Bašić u sljedećoj sezoni nastupati u elitnom europskom natjecanju.