'ljubimac' naših navijača

Hrvatski navijači provocirali Srbina na golu Kanade, on im uzvratio dižući tri prsta, a sad kaže: Primitivci isfrustrirani!

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 27.11.2022 22:56
  • Objavljeno 27.11.2022 u 22:29
Bionic
Reading

Hrvatska je u 2. kolu SP-a u Katru pobijedila Kanadu 4:1, a za vrijeme utakmice naši su navijači posebnu pažnju posvetili golmanu Kanade, inače kapetanu Crvene zvezde Milanu Borjanu

Golman kanadske reprezentacije i kapetan Crvene zvezde Milan Borjan (35) posljednjih je dana u centru pažnje, a sve zahvaljujući svojim provokativnim izjavama. Podsjetimo, Borjan je rođen u Kninu, ali konstantno naglašava da su Knin i Dalmacija u stvari Srpska Krajina te ih smatra dijelom Srbije, a ne Hrvatske. On je s obitelji u kolovozu 1995. godine za vrijeme Oluje pobjegao u Srbiju, a od tamo u Kanadu.

'Nisam rođen u Hrvatskoj. Rođen sam u Krajini, to je bilo srpsko... Ja sam rodom iz Srbije, iz Dalmacije, ali osjećam se kao Kanađanin jer sam tamo proveo puno godina', kazao je u jednom ranijem razgovoru za medije Borjan.

I baš se zahvaljujući svojim radikalnim izjavama Milan Borjan našao na meti hrvatskih navijača koji su za vrijeme utakmice zviždali pri svakom njegovom kontaktu s loptom te mu skandirali: ‘Borjane ustašo!‘

Na te provokacije Borjan nije ostao dužan, hrvatskim je navijačima uzvraćao podizanjem tri prsta.

'To pokazuje kakvi su ljudi primitivci, to samo govori o njima. Čuo sam uvrede, ali to govori da trebaju poraditi na sebi i svojim obiteljima. Očigledno imaju neku frustraciju kod kuće, pa je na stadionu iskaljuju na nekom drugom', rekao je Borjan nakon utakmice te nastavio:

'Hrvatskoj želim sve najbolje u nastavku SP-a. Odigrali su dobro. Mi smo rano poveli, igrali dobro 20-25 minuta, a onda smo se povukli. Ne znam zašto. Ali idemo dalje. Ovo nam je lijepo iskustvo, poslije 36 godina smo se pojavili na SP-u. Žao mi je rezultata, ali idemo dalje.'

U jednom trenutku Borjan je hrvatskim navijačima pokazao tri prsta...

'Jesam, zato što mi je krivo kad me vrijeđaju. Ja gledam u svoje dvorište, svoju reprezentaciju, obitelj', rekao je kapetan Crvene zvezde koji brani za Kanadu te se požalio kako se društvenim mrežama proširio broj njegovog mobitela te mu je na WhatsApp došlo više od 2000 poruka. Hrvatskih navijača, naravno...

'Samo na WhatsAppu imam 2056 poruka, a o pozivima da i ne pričam. To je sve nogomet, život ide dalje. Ne može mi to pokvariti Mundijal, ja sam sretan čovjek, imam obitelj, ljude koji me vole...', pričao je Borjan pokazujući novinarima prijeteće poruke koje su mu stigle.

  • +33
SP Katar: Hrvatska - Kanada Izvor: EPA / Autor: NEIL HALL

Za hrvatske je reprezentativce imao samo riječi hvale.

'Sve pohvale igračima Hrvatske, ponašali su se gospodski', kazao je Borjan koji je na kraju utakmice popričao s Ivanom Perišićem:

'Pričali smo o utakmici s Belgijom, kako smo ih mi trebali pobijediti. Rekao mi je: 'Hajde probajte dobiti Maroko da prođemo dalje'. Imamo još jednu utakmicu, želimo tu prvu pobjedu na SP-u. Dali smo konačno prvi gol, sada čekamo i prvu pobjedu. Nažalost ni s njom nećemo proći dalje', završio je Milan Borjan.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal