sad je dobio svoje

Bahati kanadski izbornik oglasio se nakon teškog poraza od Hrvatske; i dalje tvrdi da mu nije žao zbog provokacija

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 27.11.2022 21:04
  • Objavljeno 27.11.2022 u 20:58
Bionic
Reading

Hrvatska je u 2. kolu SP-a razbila Kanadu 4:1. 'Vatreni' su tako na najbolji mogući način odgovorili na provokacije kanadskog izbornika Johna Herdmana koji je u najavi utakmice kazao kako će sa svojim igračima 'sj***** Hrvatsku'

Engleski trener na klupi Kanade John Herdman 'proslavio' se izjavom prije susreta s Hrvatskom. Pokušao vulgarnim rječnikom motivirati svoje igrače:

'Rekao sam našim reprezentativcima da su pokazali gdje im je mjesto. Ovdje, na Svjetskom prvenstvu. Još sam nadodao da ćemo sje**ti Hrvate, to je tako jednostavno', ispalio je Herdman.

A onda su on i njegovi izabranici od Hrvatske dobili četiri komada te se tako oprostili od ovog SP-a...

'Stvarno smo sjajno krenuli, razveselili smo navijače. Drugi gol Hrvatske je po mom mišljenju preokrenuo utakmicu jer smo morali loviti rezultat, a Hrvati su ubojice u tranziciji, onda je teško izvući se. Ako im daš samo malo prostora, iskoristit će ga. Imali smo šansi, ponosan sam kako smo se držali...', kazao je Herdman nakon poraza te dodao:

'Respektirali smo Hrvatsku, nije u tome bio problem. U prvih 25 minuta igrali smo na razini najboljih momčadi na svijetu, no Hrvatska je jaka momčad i kažnjava sve pogreške. Hrvatski vezni red preuzeo je uzde igre nakon naše početne dominacije. Trudili smo se koliko smo mogli, ali... Ponosan sam na svoje dečke.'

  • +33
SP Katar: Hrvatska - Kanada Izvor: EPA / Autor: NEIL HALL

Nije Herdman mogao izbjeći pitanje o svojoj bahatoj izjavi da će sj***** Hrvatsku. Misli li nakon ovog uvjerljivog poraza da je ipak pretjerao?

'Ne, ne mislim', hladno je odgovorio kanadski izbornik te pojasnio:

'Nije tu bila riječ o nepoštovanju. Mogao sam možda biti malo taktičniji...'

Za kraj svog nastupa na ovom SP-u će Kanađani igrati s Marokom.

'Ispisali su povijest za svoju zemlju, ne moraju biti razočarani. Utakmica s Marokom i dalje je velika za nas. Dali smo si zadatak da zabijemo gol, a sada ćemo pokušati osvojiti bod ili pobijediti Maroko', zaključio je kanadski izbornik John Herdman.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal