NEMA MILOSTI ZA IVICU

Hrvatski košarkaški talent u Americi doživio – ovo!

10.07.2016 u 11:22

Bionic
Reading

Mladi hrvatski centar Ivica Zubac istaknuo se dosad odličnim nastupima u ljetnoj NBA ligi, no u subotu je bio žrtva brutalnog zakucavanja Jeramija Granta...

Zubac je izabran prije nekoliko tjedana na draftu i karijeru u Americi mogao bi nastaviti u redovima Los Angeles Lakersa, a u svojem debiju u petak istaknuo se odličnom igrom protiv New Orleansa, zabivši 11 koševa, uz pet skokova, asistenciju i čak tri blokade.

No, da za 19-godišnjeg Ivicu koji Aci nije trebao na predkvalifikacijskom turniru u Torinu neće ići sve baš glatko u Americi pokazala je druga utakmica, nakon koje svi pričaju o silovitom zakucavanju Jeramija Granta preko hrvatskog centra.

Zubac zaista nije znao što ga je snašlo, a pogled koji mu je nakon brutalnog poteza uputio Grant kao da je govorio: dobrodošao u Ameriku!

Potez Granta doveo je čak i do toga da su na Wikipediji Zupcu napisali da je umro 9.7.2016. u brutalnom naletu američkog košarkaša, na što je naš centar duhovito priznao:

'Malo i jesam.'

Ipak, na kraju su Lakersi bili ti koji su se zadnji smijali, jer je D'Angelo Russell zabio pobjednički koš u zadnjim sekundama za trijumf 70:69. Zubac je susret završio sa sedam koševa i osam skokova...