NIŠTA OD LADIĆA

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić odabrao pomoćnika; je li to veliko iznenađenje?

19.10.2017 u 11:31

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija i privremeni izbornik Zlatko Dalić u studenom će protiv Grčke u dvije utakmice dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo, u razmaku od svega četiri dana, pokušati doći do cilja. Stoga je Dalić odlučio dodatno pojačati stožer dovođenjem Ivice Olića što je za neke analitičare - iznenađenje

Iako se danima u nogometnim krugovima govorilo kako bi u stožer treba biti priključen Dražen Ladić, nekadašnji Dalićev šef u mladoj hrvatskoj reprezentaciji, to se ipak nije dogodilo. Kako se doznalo iz krugova bliskih Ladiću njih su dvojica bili u kontaktu, ali na kraju očito do dogovora nije došlo.

'Koga će Dalić odabrati za pomoćnike, samo je na njemu. Znate kako se kaže, kompromisi na početku nikada ne donose ništa dobro', nedavno je za tportal vrlo znakovito poručio Ladić.

Što je razlog i je li Dalić zaista želio Ladića u stožeru nije poznato. No, isto tako nije tajna kako Ladić i čelni ljudi HNS-a nisu u idealnim odnosima nakon što je legendarni golman iznenada dobio otkaz 2011. (usprkos dobrim igrama mlade U21 selekcije, op.a.) s čime se nikad nije pomirio.

>> Evo za koje igrače kod Zlatka Dalića više neće biti mjesta u reprezentaciji

Iz HNS-a je tako stiglo priopćenje kako je bivši hrvatski reprezentativac Ivica Olić prihvatio trenersku ulogu u stožeru izbornika Zlatka Dalića. Dosad se Olićevo ime nije spominjalo u takvim kombinacijama pa se stoga može zaključiti kako je to malo iznenađenje.

Riječ je o nogometašu koji je jedan od šestorice sa 100 ili više nastupa za hrvatsku reprezentaciju.

'Velika mi je čast ponovno biti dio hrvatske reprezentacije, ovoga puta u jednoj novoj ulozi. Zahvaljujem izborniku Daliću na ukazanom povjerenju i učinit ću sve kako bih dao svoj doprinos ostvarivanju našeg zajedničkog cilja, a to je plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiju', izjavio je Olić dodavši:

'Vjerujem da svojim iskustvom iz igračke karijere i znanjem koje sam stekao radeći s velikim trenerima, kao i poznavanjem specifičnosti reprezentativnog okruženja, mogu pomoći reprezentaciji kao član stručnog stožera. Reprezentacija je za mene svetinja, veselim se biti opet dio tog kruga. Svakome mogu obećati kako ću i kao trener poštivati ono u što sam vjerovao kao igrač - a to je da su predan rad i pošten odnos ključevi uspjeha.'

Olićev pristanak, koji se ljetos odlučio igrački umiroviti, oduševio  je hrvatskog izbornika Zlatka Dalića:

'Jako mi je drago što je Ivica Olić prihvatio moj poziv, sve smo se brzo dogovorili jer dijelimo stav o tomu što predstavlja hrvatska reprezentacija. Ivica odlično poznaje reprezentativno okruženje, s klubovima i Vatrenima je proživio praktički sve, a njegov 'fajterski' duh, optimizam i zarazno pozitivan pristup bit će od velike koristi cijeloj svlačionici. Olić će već od ovoga vikenda početi s praćenjem utakmica, a ostatak stožera upotpunit ćemo do okupljanja reprezentacije u studenom.'

Dodajmo kako će hrvatska nogometna reprezentacija prvi susret dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo igrati u Zagrebu 9. studenoga, a uzvrat 12. studenoga u Pireju. Oba ogleda na rasporedu su u 20.45 sati.

  • +42
Kvalifikacije za SP 2018., Ukrajina - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL