SLUČAJ HRVATSKI IZBORNIK

Evo što Dražen Ladić danas misli o svom bivšem suradniku Zlatku Daliću

13.10.2017 u 12:53

Bionic
Reading

Legendarni nogometni golman Dražen Ladić godinama je surađivao sa Zlatkom Dalićem, novim hrvatskim izbornikom koji je posljednjih dana vruća tema u našoj javnosti. Činjenicu da Dalić još nije službeno potvrđen za izbornika od Izvršnog odbora HNS-a te mogućnost da opet surađuju na klupi za tportal je komentirao upravo Dražen Ladić

Nakon što je hrvatska nogometna reprezentacija pobjedom 2:0 protiv Ukrajine osigurala dodatne kvalifikacije te tako ostavila mogućnost sudjelovanja na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018., priča tjedna postao je samozatajni 50-godišnji trener Zlatko Dalić.

>> Životna ispovijest Dražena Ladića; otkrio nam je rijetko poznate detalje

Stoga boljeg sugovornika od Dražena Ladića nismo mogli pronaći. Naime Ladić je na mjesto izbornika Hrvatske U21 – na iznenađenje mnogih - imenovan u kolovozu 2006. godine i sve do siječnja 2011. - kada je dobio otkaz nakon skandala u kojem je otkriveno njegovo navodno lažiranje police auto osiguranja – najbliži suradnik bio mu je upravo Zlatko Dalić.

'Poznajemo se već godinama i kao igrači često smo se susretali na travnjacima. Nakon toga sam ga jako dobro upoznao tijekom studija na višoj trenerskoj školi i dopao mi se njegov način razmišljanja i stil tako da sam ga silno želio kao pomoćnika u mladoj hrvatskoj reprezentaciji, u kojoj smo surađivali gotovo pet godina. Naša suradnja je bila sjajna i mogu vam reći da je Zlatko Dalić jedna od najkorektnijih osoba s kojima sam surađivao. Eto, desetak godina kasnije sve što sam o njemu tada mislio se potvrđuje. Dalić se puno prije ove utakmice u Kijevu, rezultatima koje ima iza sebe u Aziji, dokazao kao vrhunski trener', kazao je za tportal o Daliću 54-godišnji Ladić.

O utakmici u Ukrajini Ladić je iz trenerskog kuta kratko rekao:

'Nastup naše selekcije u Kijevu iskreno nisam vidio tako maestralnim kako se u javnosti prikazuje. Naši su odigrali odgovorno i disciplinirano, a na kraju je sve završilo super rezultatom i važnom pobjedom. Moram reći kako je Dalić napravio zbilja ludo hrabar potez pristavši preuzeti reprezentaciju u takvom trenutku. Tko zna što bi ljudi o Daliću govorili da je izgubio tu ključnu utakmicu i mislim da bi mu to naštetilo u daljnjoj karijeri. Pa komentari po portalima vam dovoljno govore jer su, kada je Dalić u pitanju, bili dijametralno suprotni dan nakon pobjede.'

Kako komentirate činjenicu da Izvršni odbor HNS-a još nije potvrdio Zlatka Dalića za izbornika iako bi bilo logično da su to napravili po hitnom postupku prije utakmice u Kijevu?

'I prije sam rekao da sam bio siguran, nakon što sam doznao kako će voditi Hrvatsku u Kijevu, da je Dalić novi izbornik. No ubrzo se pokazalo kako je on bio rješenje za jednu utakmicu. No isto tako treba reći da je nakon remija s Finskom u Rijeci bilo puno konfuzije, što je razumljivo. Situacija je bila stani-pani i nije bilo jednostavno donijeti neke krucijalne odluke. No sada, nakon što su izborene dodatne kvalifikacije, situacija je nešto komfornija i može se očekivati kako će Dalić uskoro i službeno biti potvrđen za hrvatskog izbornika. To bi bilo sasvim normalno.'

Na pitanje jesu li i dalje u kontaktu te postoji li šansa da ga Dalić pozove u stožer kao jednog od pomoćnika ili trenera golmana na trenutak je zastao i iskreno rekao:

'Naravno da smo često u kontaktu. Osim u mladoj reprezentaciji, surađivali smo u Saudijskoj Arabiji i Emiratima i ostali smo dobri. Reprezentacija ima trenera golmana, a to je Marjan Mrmić. Koga će Dalić odabrati za pomoćnike, samo je na njemu. Znate kako se kaže, kompromisi na početku nikada ne donose ništa dobro', za kraj je znakovito poručio Ladić.

  • +42
Kvalifikacije za SP 2018., Ukrajina - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL