ČAČIĆEVA LUTANJA

Evo za koje igrače kod Zlatka Dalića više neće biti mjesta u reprezentaciji

17.10.2017 u 11:30

Bionic
Reading

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom još su dvije utakmice dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji sljedeće godine. Suparnika će doznati ovog utorka, ali već sada se zna da će Dalić za te dvije utakmice zvati neka stara lica

Nakon što su ga u ponedjeljak i službeno imenovali izbornikom za još dvije utakmice dodatnih kvalifikacija, odnosno play-offa, za SP u Rusiji 2018. godine, Zlatko Dalić otkrio je karte.

>> Iskreni Dalić otkrio zašto je bez ugovora i najavio igračke promjene

Naime kako se posla na klupi reprezentacije primio samo dva dana uoči presudne utakmice kvalifikacija, one protiv Ukrajine u Kijevu, u kojoj je Hrvatska trebala pobjedu, Dalić za neke svoje poteze nije imao vremena.

  • +17
Hrvatska - Ukrajina 2:0 Izvor: Reuters / Autor: VALENTYN OGIRENKO

Igrače je već prije okupio Ante Čačić, a Dalić je od njih morao posložiti pobjedničku momčad. Na svu sreću, u tome je uspio te je kupio dodatno vrijeme za preslagivanje igračkog kadra, odnosno slaganje formacije koja bi mu morala osigurati uspjeh i plasman u Rusiju, ali i donijeti ugovor za izborničko mjesto.

'Već sam razgovarao s nekima i još ću. U svakom slučaju, razmišljam o Striniću i Leovcu, jer treba nam igrač za lijevi bok. Osim toga, ima mladih igrača, poput Vlašića, Brekala, Rebića. A moram vidjeti u kakvom su stanju i ozlijeđeni, odnosno igrači koji se oporavljaju, poput Kovačića, Pjace, Kalinića, Brozovića... Imamo posla, ali ne baš puno vremena, no siguran sam da svi skupa želimo u Rusiju', potvrdio je još u ponedjeljak Zlatko Dalić.

Prema tome, jasno je da je u samo ta dva dana i s jednim odrađenim treningom detektirao kako Šime Vrsaljko ipak nije trajno rješenje na lijevom boku. Makar, odigrao je Vrsaljko vrlo dobro, ali on je igrač za desnu stranu.

I nije Dalić htio puno eksperimentirati jer se zna da smo na toj poziciji tanki, ali i da su Ivan Strinić te Marin Leovac ipak znali nešto pokazati. Tim prije što su ovog vikenda bili i strijelci (Leovac za PAOK), odnosno asistenti (Strinić u dresu Sampdorije).

Zanimljivo, Leovac je svoju posljednju utakmicu (od ukupno četiri u dresu hrvatske reprezentacije) odigrao protiv Sjeverne Irske, koja je jedan od mogućih suparnika našima u play-offu. Također, bivši igrač Rijeke trenutno igra u Grčkoj, koja je također potencijalni suparnik. Dakle njegovo iskustvo u okršajima s tim suparnicima bilo bi itekako dobrodošlo.

Ivan Strinić pak ima iskustvo igranja protiv Republike Irske jer je bio član reprezentacije na Euru 2012. godine, u mandatu Slavena Bilića. Bilić ga je koristio i u utakmicama protiv Grčke u kvalifikacijama za isto natjecanje.

Pridodamo li njima dvojici spomenuti trojac mladih igrača (Nikola Vlašić, Josip Brekalo, Ante Rebić), jasno je da bi netko s prošlog popisa, a koji je sastavljao Čačić, mogao otpasti. Doduše, puno će toga ovisiti o stanju oporavljenika, ali nekako je dojam da najopasnije visi Josip Pivarić, jer bilo bi čudno da se za istu poziciju pozove čak tri igrača.

Dakle ako se čita između redaka, polako se slaže slika toga za koje igrače kod Zlatka Dalića više neće biti mjesta u reprezentaciji.