ogorčeni tucak i Obradović

Hrvatski izbornik i važan igrač Barakuda bez pardona opleli po organizatorima Igara u Tokiju i rekli su tužnu istinu: Ovog ima samo u našem glupom sportu!

  • V.R.
  • Zadnja izmjena 06.08.2021 12:03
  • Objavljeno 06.08.2021 u 12:02
Bionic
Reading

Nakon što je hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila Crnu Goru 12:10, te tako izborila utakmicu za peto mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju, zanimljive izjave dali su izbornik Ivica Tucak i jedan od najboljih igrača Barakuda Paulo Obradović

Još nakon poraza od Mađarske u četvrtfinalu izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak svoje je rekao o utakmicama za poredak:

'Ono što je ludost svega ovoga sada je ta igra od petog do osmog mjesta, koja nema apsolutno nikakvog smisla', između ostalog je rekao Tucak.

No, uspjeli su se skupiti i nakon što su u borbi za poredak nadigrali Crnu Goru rekao je za HRT:

'Znate i sami da ovo nije nešto specijalno. Nit je važno, nit je bitno. Trebali smo igrati, ali ono što je barem bitno da smo odigrali muški i pošteno koliko treba i na tome momcima čestitam', kazao je uvijek iskreni Tucak dodavši:

'Pokušat ćemo i tu utakmicu za taj plasman, za peto mjesto odigrati maksimalno koliko možemo. Moramo završiti ovaj Tokio, željeli smo puno više. Nažalost u toj jednoj utakmici četvrtfinala koja te uvijek vodi gore i dolje. Nas je ovaj put odvela dolje', dodao je.

Cavtaćanin Paulo Obradović - Medo, jedan od naših najboljih igrača na Igrama, bio je puno direktniji:

'Svaka čast stručnjacima koji su organizirali da se igra ovo pripetavanje, ovo nema nego samo u ovom našem glupom sportu... I u ovoj situaciji s Covidom da se događa da moramo igrati ovakve besmislene utakmice koje ništa ne znače', rekao je veliku istinu Obradović. Jer utakmice za poredak, pa čak i u nogometu za treće mjesto, u velikom broju sportova se više ne igraju.

A stoga je Obradović apsolutno u pravu. Vrijeme je da čelni ljudi iz organizacije nešto naprave po tom pitanju…

Nekoliko riječi Obradović, povratnik u reprezentaciju nakon pet godina, rekao je o samo j utakmici:

'Što se tiče same utakmice, mi smo profesionalci, shvatili smo je ozbiljno. Naravno, nismo se još oporavili od poraza protiv Mađara, trajat će to još neko vrijeme. Međutim pobijedili smo, uvijek je ljepše pobijediti. Imamo još jednu utakmicu pred nama, čekat ćemo da vidimo protiv koga i pokušati se čim bolje psihički pripremiti. Teško je prognozirati tko nas očekuje u posljednjoj utakmici, ove utakmice mogu otići na bilo čiju stranu. Sada više nije stvar kvalitete, povoljan rezultat odlazi na stranu onoga tko se sabere i bolje motivira', kazao je Obradović.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal