SP DO 23 GODINE

Hrvatski četverac na pariće u finalu

24.07.2010 u 11:27

Bionic
Reading

Hrvatski četverac na pariće u sastavu David Šain, Martin Sinković, Damir Martin i Valent Sinković uvjerljivo se plasirao u finale Svjetskog prvenstva za veslače do 23 godine koje se održava u bjeloruskom Brestu

Naša trenutačno najbolja posada u svojoj je polufinalnoj skupini osvojila prvo mjesto sa 5:48.94 minute. Od samoga starta naši su reprezentativci zauzeli prvo mjesto i povećavali prednost do sigurne pobjede. Drugi Ukrajinci su zaistali gotovo tri sekunde, a u finale se još plasirala i Češka. Iz druge polufinalne skupine prolazak u finale su izborili Rusija, Poljska i Švicarska.

Finalna utrka na rasporedu je u nedjelju.

Četverac bez kormilara u sastavu Tomislav Holi, Stjepan Matić, Josip Maretić i Zvonimir Batinić u svojoj je polufinalnoj utrci zauzeo peto mjesto, te se nije uspio plasirati u A finale, već će u nedjelju veslati u B finalu za redoslijed od sedmog do 12. mjesta.

Četverac s kormilarom u sastavu Stjepan Pirić, Vjekoslav Kolobarić, Tomislav Rubinjoni, Bojan Malić i kormilar Niko Doklestić zauzeo je posljednje, šesto mjesto u finalu s više od 15 sekundi zaostatka za talijanskom posadom koja je osvojila zlato. Srebro je pripalo Njemačkoj, a bronca Velikoj Britaniji.