tucak izlazi iz sjene?

Hrvatska na korak do zlata na koje čeka punih deset godina!

27.07.2017 u 23:48

Bionic
Reading

Plasmanom u finale Svjetskog prvenstva u Budimpešti hrvatski vaterpolisti došli su na korak do zlatne medalje koju su osvojili zadnji put u Melbourneu 2007. godine, dok na veliku titulu čekaju od Igara u Londonu 2012. godine...

Hrvatska je ponovo na pragu velikog vaterpolskog naslova! Plod je to briljantne pobjede u neizvjesnom polufinalnom dvoboju protiv moćne Srbije ovog četvrtka u Budimpešti kojim su naši stigli na korak do titule.

  • +11
SP u vaterpolu, polufinale: Hrvatska - Srbija Izvor: Reuters / Autor: LASZLO BALOGH

Našima preostaje u subotu na putu do zlata svladati Mađare što neće biti jednostavno, ali je izvedivo, a u slučaju trijumfa bila bi to prva svjetska titula Hrvatske nakon punih deset godina i SP-a u Melbourneu 2007. godine, na kojem ju je Ratko Rudić poveo na sam vrh svijeta.

Naši su zatim osvojili i Europsko prvenstvo na domaćem terenu 2010. godine, a onda i olimpijsko zlato u Londonu, no nakon toga su stali. Bez izbornika Rudića Hrvatska se nastavila boriti za medalje, ali su joj zadnjih pet godina izmicale one najsjajnije.

Ivica Tucak sada to ima prilike promijeniti i postati jedini izbornik uz Ratka Rudića koji je odveo hrvatske vaterpoliste do kraja na SP-u, EP-u ili Olimpijskim igrama. Naime, prije trijumfa u Melbourneu, Zagrebu i Londonu naši nisu znali za zlato na velikim prvenstvima.

Bit će to također i 12. medelja na najvećim vaterpolskim smotrama Hrvatske. Ulaskom u finale odličje je već osigurano...