možemo odahnuti

Srbija je napokon prestala biti najveća noćna mora hrvatskih vaterpolista!

27.07.2017 u 23:36

Bionic
Reading

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobjedom u polufinalu SP-a u Budimpeštu prekinula je dugi negativan niz poraza protiv Srbije koji je trajao još od Europskog prvenstva na Mladosti 2010. godine...

Niti protiv jednog protivnika hrvatski vaterpolisti nemaju lošiji međusobni omjer pobjeda i poraza nego protiv Srbije, no čini se da dolaze bolja vremena.

  • +11
SP u vaterpolu, polufinale: Hrvatska - Srbija Izvor: Reuters / Autor: LASZLO BALOGH

Hrvatska je ovog četvrtka napokon nakon punih sedam godina pobijedila najvećeg rivala u spektakularnom polufinalu SP-a u Budimpešti, što je bila šesta pobjeda naše izabrane vrste protiv Srbije, no čekala je na nju još od EP-a na Mladosti 2010. godini, kada je pod Ratkom Rudićem osvojila zlato na domaćem terenu.

Naši vaterpolisti gubili su od srpskih na svim velikim natjecanjima posljednjih godina, uključujući i finale Igara u Riju i SP-a u Kazanju, a ništa bolje nije bilo ni u Svjetskoj ligi ni na Europskom prvenstvu u Srbiji prošle godine.

Ukupno Hrvatska sada ima šest pobjeda protiv Srbije, uz jedan remi i deset poraza. Do Igara u Tokiju taj bi se omjer mogao značajno promijeniti, jer izbornik Tucak ima sjanu generaciju na raspolaganju...