CIJELI PLIJEN

Hrvatska futsal reprezentacija nastavila uvjerljivo marširati kroz kvalifikacije za Euro 2022.

30.01.2021 u 17:16

Bionic
Reading

Futsal reprezentacija Hrvatske ostvarila je i drugu pobjedu na startu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2022., a nakon domaćeg trijumfa nad Albanijom (4:1) izabranici Marinka Mavrovića slavili su na gostovanju u Danskoj s 4:1

Hrvatsku je u vodstvo doveo Josip Suton u 7. minuti. Iz slobodnog udarca izjednačio je Jorgensen u 10. minuti, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U drugom dijelu Hrvatska je zagospodarila terenom i već u 24. minuti je Stjepan Perišić pogodio za 2:1. U 32. minuti se Dario Marinović sjajnim 'lažnjakom' oslobodio vratara i između dva danska braniča provukao loptu u mrežu za 3:1. Danci su potom zaigrali s igračem u polju umjesto vratara, što su hrvatski reprezentativci kaznili u 35. minuti kad je nebranjenu mrežu pogodio Vedran Matošević.

Utakmica je odigrana u Ceres Areni u Aarhusu.

Hrvatska je s maksimalnim učinkom od šest bodova iz dva nastupa na vrhu ljestvice kvalifikacijske skupine 1, a bez bodova su Danska i Albanija. Ukrajina još nije odigrala nijednu utakmicu.

Ukrajinci će biti sljedeći suparnici najboljim hrvatskim futsal igračima, a dvoboj je na rasporedu 3. ožujka u osječkoj dvorani Gradski vrt.

Na finalni turnir Europskog prvenstva izravno će se plasirati pobjednici svih skupina te šest najboljih drugoplasiranih reprezentacija, dok će sedma i osma s te ljestvice razigravati za posljednje upražnjeno mjesto. Domaćin završnog turnira EP-a je Nizozemska, a natjecanje je na rasporedu u siječnju i veljači 2022.