milijunski dugovi

Pobuna u redovima Real Madrida; igrači su šokirani zahtjevima klupskih čelnika i spremni su se do kraja boriti za svoja prava

30.01.2021 u 08:53

Bionic
Reading

Financijska kriza uzrokovana pandemijom koronavirusa pogodila je i najveće svjetske klubove, a posebno su 'stradali' španjolski velikani. Barcelona je praktički na rubu bankrota, a ništa bolje stanje nije ni u redovima Real Madrida....

Čelnici Real Madrida su prije nekoliko mjeseci u dogovoru s igračima uspjeli barem na neko kraće vrijeme 'pokrpati rupe' u proračunu nakon što su svima smanjene plaće za 10 posto. dodajmo kako su se igrači tada odrekli i svih premija za prošlu sezonu, ali situacija je i dalje jako teška. Sada je jasno kako je to bilo samo privremeno rješenje jer novca je sve manje i manje, a 'kraljevski klub' je u sve težoj financijskoj situaciji. Optimistične prognoze u ovom trenutku govore kako će Real sezonu završiti s najmanje 200 milijuna eura minusa.

Zato su, tvrde španjolski mediji, čelni ljudi Reala predvođeni predsjednikom Florentinom Perezom održali sastanak s igračima te im predložili nove uštede.

Navodno je nogometaše Reala taj novi prijedlog šokirao jer Perez sada od njih traži da potpišu smanjenje plaća od čak 25 posto! Igrači su to odmah odbili, smatraju da su već napravili dva velika ustupka i da je ovo previše.

Izvori bliski Realu tvrde kako su igrači ostali šokirani nakon ovog prijedloga, spremni su se do kraja boriti za svoja prava. Žele pregovarati kako bi svi na kraju bili zadovoljni.

  • +9
Real Madrid - Athletic Bilbao 1:2, Kup kralja, polufinale, 14.1.2021. Izvor: EPA / Autor: Jorge Zapata

No, ima i onih koji ne žele pregovarati i to bi mogao biti veliki problem. Među 'tvrdokornim pobunjenicima' je kapetan Sergio Ramos koji još nije odlučio ostaje li ili odlazi iz Madrida, a uz njega su stali i još neki 'senatori' iz Realove svlačionice, navodno su među njima Marcelo, Isco, Lucas Vazquez.

Zanimljivo, samo nekoliko dana nakon te 'pobune' iz Reala je kao slučajno 'procurila' transfer lista, a na samom su se vrhu tog popisa igrača koje je 'kraljevski klub' spreman odmah prodati našli baš Marcelo, Isco i Vazquez!