Europsko prvenstvo U PIKADU

Hrvati pobjednici Lige prvaka, u finalu su nadigrali Nijemce: Bilo je teško

13.06.2017 u 12:35

Bionic
Reading

Sjajne vijesti stižu s Europskog prvenstva u elektroničkom pikadu koje se ovog tjedna održava u talijanskom Caorleu. Hrvatski su pikadisti dominirali u prva tri dana kada su na rasporedu bila ekipna natjecanja.

Prvo su naši predstavnici u EDU Ligi prvaka, ekipa CYBERDINE TEAM CROATIA, osvojili završni turnir koji se igrao u Caorleu, da bi na Eurokupu, klupskom prvenstvu Europe, naše ekipe dominirale osvojivši pet od ukupno 12 pehara. Za savršeni start nedostajala je još samo medalja juniorske reprezentacije koja je završila na diobi petog mjesta.

Juniorska U-18 reprezentacija u sastavu Filip Ljubenko, Ante Bilela, Filip Krnjić, Karlo Predovan i Bruno Karas, uz voditelja Stanislava Polovinu, pobijedila je Mađarsku i očekivano izgubila od kasnijih osvajača zlata Rusije. Nakon toga su u ključnoj utakmici za prolaz dalje u dramatičnoj završnici poraženi od Češke 9:8, a odlučilo je doslovno nekoliko poena.

'S obzirom da smo imali samo jednog igrača izlaznog 1999. godišta, a čak dvojicu 2002., pred nama je lijepa perspektiva', kratko je rekao Polovina.

Ekipa CYBERDINE TEAM CROATIA je drugu sezonu za redom osvojila EDU Ligu prvaka, a naši su bili najbolji među osam ekipa koje su izborile pravo nastupa na završnom turniru. U finalu su pobijedili jaku njemačku ekipu DSAB 1, a taj sjajni uspjeh ostvarili su Marina Letica, Ivica Cavrić, Dragutin Pečnjak, Romeo Grbavac, Slaven Kovačević i Zdravko Antunović.

'Bilo je teško, u svakoj utakmici smo se morali dobro pomučiti za pobjedu jer smo imali stvarno jake suparnike. Ali tako je i slađe', rekao je Grbavac koji je zajedno s Cavrićem izborio neke ključne pobjede.

Na klupskom prvenstvu Europe naše su ekipe osvojile po jedan pehar u svakoj od četiri kategorije, dok smo u elitnom rangu seniora A kategorije uzeli čak dva. Jedino što je nedostajalo je zlato, ali s dva osvojena srebra i tri bronce smo bili daleko najuspješnija nacija (sljedeći su bili Mađari s tri pehara).

Zagrebačka ekipa JANJE NEXT TEAM je osvajanjem srebra ostvarila najveći uspjeh u povijesti Eurokupa za naše ženske ekipe jer smo do sada imali dvije bronce. Milimetri su djevojke dijelili od zlata, ali su Njemice u finalu ipak imale više koncentracije. Ekipu su činile Marina Letica, Martina Maglica, Iva Čustović, Hana Jurjako, Kristina Badanjak i Diana 

'Sada smo malo tužne zbog propuštene prilike u finalu, ali svjesne smo da je, nakon nedavnog osvajanja naslova prvakinja Hrvatske, ovo novi veliki uspjeh za našu ekipu', rekla je Letica.

Titulom viceprvaka Europe okitila se i ekipa POSEJDON 2 iz Kaštela, drugom u klupskoj povijesti (uz dvije bronce), a i njima su se na putu do zlata ispriječili Nijemci. Ekipu su činili Vladimir Lešić, Ivica Cavrić, Ivan Bilela, Hrvoje Mlakar, Miro Buha i Zdravko Antunović. Sjajan uspjeh naših ekipa u elitnoj A kategoriji nadopunili su još zagrebački JANJE ALFA TEAM koji je osvojio broncu, dok je splitski DIOKLECIJAN, inače prvaci države, završio na diobi petog mjesta.

U B kategoriji broncu je osvojila ekipa LIGHT iz Solina, kao i splitski BOOM BAR koji je broncu uzeo u C rangu.