sjajne vijesti za hrvatsku

Hrvat postao vođa svoje ekipe: Bivši igrač Hajduka oduševljava u novom klubu u idealnom trenutku uoči Europskog prvenstva

02.03.2020 u 13:42

Bionic
Reading

Fran Tudor oduševljava igrama u poljskoj Ekstraklasi, a tamošnji novinari ga smatraju vođom ekipe već nakon četiri odigrana susreta u dresu Rakowa

Fran Tudor je karijeru započeo u Dinamu iz kojeg je preko Zagreba i Panathinaikosa stigao u Hajduk gdje je ostavio dubok trag. Tudor je u dresu Hajduka odigrao 139 utakmica i zabio 18 golova, te upisao 17 asistencija, ali Splićani ga i nisu znali previše cijeniti.

Kada je dobivao priliku uvijek je davao maksimum i često bio ponajbolji igrač na terenu. Te dobre partije su ga dovele i do hrvatske nogometne reprezentacije za koju je nastupio u prijateljskim susretima s Chileom, Kinom i Meksikom kojem je i zabio gol. Priliku za debi mu je dao Ante Čačić, a sada bi pogled u njegovom smjeru mogao skrenuti i Zlatko Dalić.

Tudor je iz Hajduka otišao na ljeto 2019. godine i spletom nesretnih okolnosti je bio bez kluba do 1. siječnja ove godine kada je potpisao za poljski Rakow. Riječ je o klubu koji podsjeća na našu Goricu nakon što je došao novi gazda koji ima velike planove koji uključuju i osvajanje lige kroz koju godinu. Ove sezone je stiglo nekoliko pojačanja među kojima je i Tudor koji je za novi klub odigrao četiri utakmice i upisao jednu asistenciju.

Fran je u Poljskoj oduševio već na pripremama, a u zadnjoj utakmici je upisao i spomenutu asistenciju i to u 2:0 pobjedi protiv prošlogodišnjeg prvaka Piast Gliwica. Dva kola prije Rakow je remizirao s vodećom Legijom 2:2 i pokazao kako je itekako ozbiljna ekipa. Tu ozbiljnu ekipu predvodi upravo Tudor kojeg su i poljski mediji istaknuli kao vođu ekipe, odnosno čovjeka na kojem će se graditi uspjeh ove momčadi.

'Poljska i Rakow su bili pravi izbor. Nije mi dugo trebalo da se uklopim. Stvarno su me odlično prtihvatili. Osjećam se dobro, moćno, a mislim da se to i vidi na terenu. Sada nam je krenulo i imamo šanse uloviti play off što je već više od planiranog. Za sada je stvarno sve odlično', kratko nam je prokomentirao Fran.

Ove četiri prvenstvene utakmice pokazuju da se Tudor vraća u onu formu koja ga je i dovela do reprezentacije kod Ante Čačića, a tajming za to gotovo da ne može biti bolji. Europsko prvenstvo je sve bliže, a Tudorova forma je sve bolja. Kako je individualno trenirao od kada je napustio Hajduk, tako ni fizička sprema nikada nije ni bila upitna.

Trebala je tek koja utakmica i povjerenje trenera da se vrati u ritam i povede svoju novu ekipu do play offa, što je već sada više no što je postavljeno za cilj ove sezone. Tudor i njegov Rakow će se tako boriti za naslov prvaka među najboljih osam ekipa u Poljskoj, a nastavi li ovako Fran će sigurno biti vrijedan dodatak 'Vatrenima'. Dalić je vjerojatno već poslao svoje ljude da se i uživo uvjere u njegove kvalitete.