boksački spektakl

Hrgović i teži i viši od suparnika; no iskustvo je na strani Amerikanca

07.09.2018 u 18:12

Bionic
Reading

Filip Hrgović i Amir Mansour odradili su vaganje pred subotnji meč u zagrebačkoj Areni, a hrvatski boksač bio je tri i pol kilograma teži od svog 20 godina starijeg protivnika. Ipak, otkrio je kako je to sve bilo s ciljem.

Hrvatski boksač bio je na 105.7 kilograma, dok je Amerikancu vaga pokazala 102.2, dakle obojica su u nekom teškaškom prosjeku, iako je Hrgović ipak malo teži i to bi se moglo vidjeti u meču. Hrgović je otkrio kako se osjećao.

'Sve je prošlo dobro. Kao dva profesionalca kako i treba biti. Poštujemo jedni druge. Sigurno je da me čeka teška borba, vidi se u očima da je protivnik hrabar i da će dati sve od sebe. Ali i ja ću dati sve od sebe. Mislim da će biti dobra borba', rekao je najbolji hrvatski teškaš, a prenosi Fightsite.hr, koji će u subotu pokušati osvojiti WBC International titulu, a onda je nastavio nešto o onome kako se osjeća iznutra:

  • +11
Vaganje boksača uoči meča Filip Hrgović - Amir Mansour Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

'Možda izgledam smireno, ali u meni sve gori. Jedva čekam da krenem jer se najbolje osjećam u ringu. Uživati u meču ja neću, ali dobro'.

Hrgović je navikao biti lakši i brži protivnik, ali ovog puta je teži, no ne vjeruje da će izgubiti na brzini. Ipak je 20 godina mlađi od svog protivnika i misli da će se to tu nadoknaditi.

'To je bilo planski. Inače bih uoči prijašnjih borbi išao na dijetu tjedan ili dva prije samog meča, ali sada sam pustio. Trenirao sam naporno, jeo sam sve kako treba i nisam kontrolirao kilažu. Sada imam kila koliko trebam imati i osjećam se najbolje što sam mogao. Imao sam i prije ovoliko kila, ali sam spuštao kilažu na kraju kampa. Sada sam pustio da mi tijelo samo diktira kilažu. Nisam ništa spuštao. To je ta kilaža koja treba biti. Taktika je da ga treba držati na distanci, ne treba mu dati šansu. Dečko je udarač, sigurno je da je došao pobijediti. Treba ga iskontrolirati i čekati svoju šansu. Došao je tu i ide na sve ili ništa'.

Mansour je pak pun samopouzdanja.

'Ako postoji ijedan posao u kojem možeš biti dobar kad se vratiš iz zatvora, iako te zatvor ne može učiniti boljim ni u čemu, onda je to boks. To je fizički sport. U zatvoru ne juriš za ženama, ne partijaš, nego jako dobro paziš na svoje tijelo. Ja sam cijelo vrijeme samo čitao i trenirao. Zamišljao sam da sam u kampu i da se spremam za borbu za svjetsku titulu. Jako poštujem Filipa i nisam došao ovdje biti samo broj u njegovoj karijeri. Možda jesam stariji, ali imam strašno puno iskustva i u subotu radim nešto što sam radio nebrojeno puta. Njemu je ovo, pak, prva takva borba. Iznimna čast će mi biti boriti se u njegovoj zemlji i u njegovom gradu u kojem sam predivno primljen', rekao je Amerikanac.

Meč je na rasporedu u subotu navečer, nadamo se, pred punom Arenom.