SVI ČEKAJU ODLUKU

Hoće li Niko Kovač popustiti i tako primiriti svlačionicu Bayerna ili će nastaviti prkositi?

18.10.2019 u 12:05

Bionic
Reading

U osmom kolu njemačkog nogometnog prvenstva Bayern gostuje kod Augsburga (subota, 15.30), a Niko Kovač je pred novinarima opet morao razgovarati o problemima u svlačionici

Početkom srpnja prošle godine Kovač je sjeo na klupu Bayerna, a tijekom svojeg mandata konstantno ima problema s igračima koji su nezadovoljni minutažom. Posljednji koji se pobunio zbog svojeg lošeg statusa je Thomas Müller legenda kluba za kojeg njemački novinari pišu da bi mogao već otići u siječanjskom prijelaznom roku.

I pojedini igrači su stali u obranu Müllera, ali zna se da posljednju riječ ima upravo Kovač. Iako se pretpostavljalo da će hrvatski stručnjak pokušati primiriti situaciju tako što će njemačkog napadača gurnuti na teren od prve minute protiv Augsburga to nije sigurna opcija.

  • +6
Njemački nogometaš Thomas Müller Izvor: EPA / Autor: ETIENNE LAURENT

'Ne mogu reći tko će igrati. Moja izjava prije Hoffenheima je bila pogrešna, pogrešno sam to artikulirao. Razgovarao sam s Thomasom i on je to razumio, sve je raščišćeno', rekao je Kovač na konferenciji, a ta pogrešna izjava bila je 'Ako nam ponestane ljudi, Müller će sigurno dobiti minutažu', pa ispada da ovaj golgeter može na travnjak samo ukoliko drugi otpadnu zbog raznih razloga (ozljede, kartoni...).

'Normalno je da oni koji ne igraju da nisu zadovoljni, ali može igrati samo njih 11. Na meni je da pronađem momčad koja će pobijediti u utakmici. Za ljude izvana trener u principu ne radi ništa dobro. Neću si dopustiti da padnem pod utjecaj drugih. Imamo svoje ideje koje ćemo nastaviti provoditi', jasan je bio Kovač.