SASTANAK S UEFOM

HNS-u dva mjeseca za plan protiv huligana

Bionic
Reading

U Zagrebu je održan sastanak Uefina izaslanstva te glavnih ljudi hrvatskog nogometa s temom sigurnosti i zaštite na utakmicama. HNS je dobio jasan ultimatum od Europske nogometne organizacije

U izaslanstvu Uefe bili su Marc Timmer, voditelj odjela za stadione i sigurnost UEFA-e, u društvu kolegice Thalie Mitsi, zatim David Bohannan i Steve Frosdick kao predstavnici Vijeća Europe te predstavnici pan-europskog udruženja Think Tank Kenny Scott i Jo Vanhecke.

Na sastanku su nazočili i predsjednik HNS-a Vlatko Marković, glavni tajnik Zorislav Srebrić, predstavnici policije, djelatnici uprave za šport MZOŠ-a, delegacije HNK Hajduk i GNK Dinamo.

Uefa je sada dala rok od dva mjeseca u kojem HNS zajedno s državnim institucijama mora izraditi i predati u Nyon akcijski plan za rješenje problema nereda na stadionima i oko njih. Pogreške više ne smije biti, jer bi Uefa mogla teško sankcionirati nove huliganske ispade, i to suspenzijama klubova ili reprezentacije.

'Ovo je za HNS opomena, dobili smo zadatak da se konkretno izjasnimo mislimo li napraviti reda u hrvatskom nogometu, što se tiče navijanja, ili ne mislimo. Došli su po zapovijedi predsjednika Uefe, to je vrlo ozbiljno upozorenje koje nas može jako puno koštati', rekao je Vlatko Marković, a prenose Sportske Novosti