SVJETLOST KOJA SMETA

HNS kaznio Hajduk, sudstvo i policija love Torcidaše

18.02.2016 u 21:06

Bionic
Reading

Proteklog vikenda splitski hajduk je proslavio 105. rođendan kluba, a ovoga tjedna nose se s kaznama zbog svoga slavlja

I novi disciplinski sudac MAXtv Prve lige nastavio je slati 'čestitke' na Poljud. Sljedeća sadrži sljedeći sadržaj:

'Na utakmici Hajduk - Slaven Belupo evidentirana je upotreba pirotehničkih sredstava od strane navijačke skupine Torcida u 1., 11., 43., 45, 49., 77., 82. i 90. minuti utakmice kada je upaljeno 5 topovskih udara i oko 30 baklji koje su stvorile dimnu zavjesu. Zbog toga je HNK Hajduk kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 12.000 kuna,' piše u službenom priopćenju kojega potpisuje novi sudac Saša Pavličić-Bekić.

Rizničar domaće lige zbog korištenja pirotehnike prikupio je još 17 tisuća kuna (Od Zagreba i Dinama po 6, a Osijeka 5), a kazne bi bile i daleko više da su ubačeni predmeti utjecali na igru, što u ovim slučajevima nisu.

Neugodne čestitke dobili su i Hajdukovi navijači iz Prološca. Povodom rođendana organiziralo je 20-ak Torcidaša iz tog mjesta bakljadu na pustom predivnom mostiću, te pustili snimku na internet. No, i njih osmorica morat će (po nalogu 'odozgo', piše jedan od okrivljenih na portalu 24.prolozac.com) platiti u državni proračun po 1.000 kuna kazne po slovu Zakona o eksplozivnim tvarima. Izglednijim se čini da netko može stradati od pada avokada usred pustinje nego u ovako organiziranoj bakljadi, ali zakon je takav.

Isti izvor navodi da se slične akcije policije i sudstva spremaju i u brojnim ostalim gradovima koji su 'bljesnuli' prigodom slavlja hajdukovaca. Kada bi se država barem sličnim entuzijazmom bavila sprječavanjem krupnog kriminala i hvatanjem velikih skliskih riba...

Kažnjeni su jer su palili pirotehniku među većim brojem osoba. Njih samih